Connect with us

Stiri despre telefoane

Raspunsul celor de la Digi, Vodafone, Telekom si Orange

Published

on

Raspunsul celor de la Digi, Vodafone, Telekom si Orange –  cum precizam in acest articol, in mai putin de 2 saptamani, vor intra in vigoare schimbarile fiscale adoptate printr-o Ordonanța de Urgența referitoare la modificarea cadrului de reglementare a comunicatiilor.

Raspunsul celor de la Digi, Vodafone, Telekom si Orange se lasa asteptat, operatorii de telefonie mobila fac front comun si trimit o scrisoare deschisa catre Ministerul Finantelor. Incepand cu 2019, operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa plateasca o taxa de 3% din cifra de afaceri. Conform celor de la Vodafone, utilizatorii finali  vor fi nevoiţi sa suporte în preţul serviciilor achiziţionate, atat noile taxe introduse, cat şi creşterea celor existente.”

Iata comunicatul de presa, integral:

Advertisement

”Această declaraţie de presă reprezintă poziţia companiilor Orange, Vodafone, Telekom – reunite în Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR) – şi a companiilor RCS&RDS şi UPC România precum şi a celor peste 65 de firme reunite in cadrul Asociaţiei pentru Comunicaţii Electronice din România (ACER), referitoare la proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, afişat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice în data de 18 decembrie a.c.

Modificările propuse introduc şi majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv şi blocant pentru dezvoltarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice.   Măsurile contravin cadrului legislativ european şi naţional.

Aceste taxe ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă.   Adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicaţii din România şi pentru toţi utilizatorii de internet fix şi mobil, telefonie fixă şi mobilă şi servicii de televiziune.

Advertisement

Noile măsuri ar urma să se aplice în mai puţin de 2 săptămâni, fără o consultare prealabilă şi fără o analiză de impact la nivelul consumatorilor, operatorilor şi al pieţei, în ansamblu. În plus, acest proiect de ordonanţă de urgenţă ignoră multitudinea de alte taxe şi contribuţii pe care industria le datorează bugetului de stat.

Dacă vor fi aplicate în forma propusă, aceste modificări vor genera un impact negativ major asupra activităţii operatorilor de telecomunicaţii. Întrucât comunicaţiile electronice reprezintă un domeniu de bază al economiei, cu o contribuţie importantă la activitatea celorlalte industrii, considerăm că efectul real al masurilor luate va fi amplificat în cascadă, pe termen scurt, mediu şi lung.

În repetate ocazii, industria a susţinut şi a pledat pentru nevoia de predictibilitate şi continuitate la nivelul politicii fiscale. Sectorul telecom are nevoie de un context stabil şi predictibil pentru a putea continua să investească, să ofere servicii de calitate superioară la preţuri accesibile, să genereze locuri de muncă, să contribuie, prin taxele achitate ca angajator sau ca agent economic, la dezvoltarea economiei.

Advertisement

Investiţiile în telecomunicaţii, încurajate de un cadru favorabil, au propulsat acest sector printre primii 5 contributori la PIB, dar în contextul configurat de aceste propuneri, investiţiile şi dezvoltarea 5G sunt puse sub semnul întrebării.

În consecinţă, solicităm eliminarea din cuprinsul proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a prevederilor referitoare la sectorul telecomunicaţiilor”.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
23 Comments

23 Comments

  1. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 16:08

    Aici sunt banii Dumneavoastrei.

  2. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 16:15

    Or sa plece toți.nu numai operatorii,unde vad cu ochii.o să rămânem că în Siria după război.suntem o țară de hoți

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 19:15

      Iony Cid te.au spalat bine pe creier. Stai linistit, o sa fie concurenta mai acerba.

  3. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 16:17

    Foame mare la guvern. 🙂

  4. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 16:30

    Deșert

  5. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 18:06

    Vai,vai…saracii operatori,si restul multinationalelor,ce se vaita,nu le e rusine ca de atatia ani de zile isi scot 99% din profit pe usa din dos si majoritatea firmelor mici romanesti au fost inchise.Daca nu le convine sa plateasca taxele reale pe care ar fi trebuie sa le plateasca de la inceput,n-au decat sa place.In alte tari civilizate din afara firmele dau la stat zeci de procente din castig,asa ca:GURA MICA!!

    • Androidro.ro

      decembrie 19, 2018 at 18:08

      Stan George-Alin Pe de o parte ai dreptate. Pe de alta parte, clientii vor suporta cresterea de taxe, nu operatorii, desi cred ca ar avea de unde. Nici Guvernul nu provedeaza chiar corect marind taxele. Cred ca adevarul este la mijloc.

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 18:13

      Androidro.ro stai linistit,se vor conforma toate firmele si vor platit ceea ce au de platit.Vreme de 20 si ceva de ani tot profitul si l-au scos din tara si acum pozeaza in victime.Ei incearca,daca vad ca nu le merge se vor conforma,in caz contrar isi strang cantrafusele si pleaca. 🙂

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 20:18

      Stan George-Alin pari victima demagogiei psd iste. Nu tot profitul a fost scos din țară ci se regăsește în investiții în tehnologie. Suntem printre puținele state UE cu 4G real și dacă acum schimbăm opinii, o facem pe infrastructura lor.

    • Anonim

      decembrie 20, 2018 at 04:31

      Radu Filimon

  6. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 19:18

    La oricare din scursurile astea 1Euro de reincarcare e 6lei. La curs valutar e 4.6. Acum vor sa le suportam impozitele pe profit, care le pune statul?! :)))))))))

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 20:47

      Asta pt ca 1 euro credit are si TVA inclus.

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 20:48

      Marin Decebal-Tudorel vezi un pic socoteala cat inseamna 20% din 4.6.

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 20:51

      Marin Decebal-Tudorel si by the way, moneda Romaniei este Euro?! Nu e tot o manevra nesimtita de a mai mulge niste bani?! Daca lucrezi la vreunul din astia 4 si le pupi picioarele, nu inseamna ca trebuie sa zicrm ca tine.

    • Androidro.ro

      decembrie 19, 2018 at 21:02

      Van Qasem Aici ai dreptate. Zilele trecute eram intr-un mall si am intrat in magazinul unui operator sa caut o husa. Preturile la raft erau afisate in euro! Mi s-a parut incredibil.

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 21:32

      Androidro.ro sincer n.am nimic personal cu omul, insa ma seaca “replicile dăstepte” venite fara argumente.

    • Anonim

      decembrie 20, 2018 at 04:54

      Nu lucrez pt niciunul din ei, dar reîncarc destul de des și știu ce zici. 1e credit = 1e + TVA, iar daca încarci la orice serviciu gen PayPoint, aia își mai baga și ei comision. Daca încarci direct intr-un magazin al rețelei, sau online de pe site-ul lor, o sa vezi că e sub 6lei. Eu incarc cartela soției de pe abonamentul meu și vine cam 5.55lei pe 1e credit.

  7. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 19:25

    Cum adică ? 3%le blochează astora activitatea ?Atunci, să plece !

    • Anonim

      decembrie 19, 2018 at 20:20

      Gogan Stelian ați încercat vreodată o afacere proprie să vedeți ce mult înseamnă 3%?

  8. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 20:15

    Eu platesc ca microintreprindere 3% impozit pe venit, si functionez! Astia nu pot?! Raus!!! Jigodiile astea, toate, care lucreaza in cartel, inteleg prin “fidelizare” sa-si fure unul altuia clientii, caz in care ai abonamente promo, discounturi fabuloase, in timp ce pentru cei care sunt in retea de foarte mult timp, aia fideli, doar mu…re! Platiti sau plecati!

  9. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 20:22

    Pulifricii de psd isti ar trebui să creeze condiții de creștere economică reală și bugetul s-ar umple organic, nu prin taxe și biruri cu care omoară economia privată și nu numai.

  10. Anonim

    decembrie 19, 2018 at 20:30

    Tehnica a fost simpla, marim salariile(masura pupulista), acum marim taxele la corporatii(masura populista), iar aceste corporatii vor majora costurile cu serviciile si vor lua din banii consumatorilor, din acele salarii marite. Masurile populiste raman, banii sunt cam aceeasi(sa speram), adica ce luam din taxe, dam la salarii si pensii. Daca nu iese, faliment, daca iese, inca un nou mandat.

  11. Anonim

    decembrie 20, 2018 at 05:53

    unii de pe aici sunt cretini…ei nu inteleg ca indirect, taxele astea tot noi le platim…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des