Connect with us

Stiri despre telefoane

Vodafone anunta majorari de taxe si se cearta cu Ministerul Finantelor

Published

on

Vodafone anunta majorari de taxe si se cearta cu Ministerul Finantelor, totul se va traduce prin majorarea taxelor pe care consumatorul final va fi nevoit sa le plateasca. “Clienții vor fi nevoiți să suporte prin preț, atat noile taxe, cat și creșterea celor existente”

De ce se intampla asta? Cei ce nu sunt la curent cu politica, trebuie sa stie ca Ministerul Finantelor a propus printr-o Ordonanța de Urgența, modificarea cadrului de reglementare a comunicațiilor. Nu numai Vodafone este implicata, toate societațile din domeniul comunicațiilor, vor fi obligate sa plateasca o taxa de 3% din cifra de afaceri. 

Am amintit de cei de la Vodafone deoarece au fost primii care au atacat aceste masuri drastice si probabil, au facut bine.

Advertisement

Masurile propuse prin Ordonanţa de Urgenţa care vizeaza modificarea cadrului de reglementare a comunicaţiilor electronice afectează iremediabil nu doar dezvoltarea economiei digitale, dar şi interesele utilizatorilor finali. Aceştia din urma vor fi nevoiţi sa suporte în preţul serviciilor achiziţionate, atat noile taxe introduse, cat şi creşterea celor existente.”

Cei de la Vodafone sustin ca aceste masuri sunt drastice si ca aceasta crestere de taxe este fara precedent in industria de telecom din Romania. Vestea nu cade deloc bine, anul 2019 va fi unul important pentru operatorii de telefonie mobila de la noi din tara, vor fi nevoiti  sa aloce investiții mari pentru a indeplini Stratega Nationala 5G.

Cresterea la 3% din cifra de afaceri este una foarte mare comparata cu cea existenta in acest moment, doar 0,08% din cifra de afaceri.

Advertisement

Conform adevarul.ro, “proiectul de OUG mai prevede şi majorarea amenzilor pe care le pot primi operatorii telecom. Astfel furnizorii cu “o cifra de afaceri de peste 3.000.000 lei, pot fi sancţionaţi cu amendă în cuantum de până la 5% din cifra de afaceri (faţă de 2% în prezent), iar, în cazul unor încălcări repetate, cu amendă în cuantum de până la 10% din cifra de afaceri (faţă de 5% în prezent).”

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des