Acasă Tutoriale telefon 2020 Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

16

Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

Daca ai un laptop fara HDMI sau un PC fara acest element de conectivitate, trebuie sa urmaresti acest tutorial. Si chiar daca ai HDMI, tot va trebui sa-l urmezi. Este lesne de inteles de ce, prin metoda aceasta vom reusi sa conectam un laptop sau un PC la un Smart TV, fara sa ne folosim de cabluri.

Cu telefoanele am lamurit-o am prezentat pe site mai multe variante de conectare intre un telefon si un TV Smart. De ce am pus in titlu “redare film”?

Pentru ca prin aceasta metoda, putem sa vedem un film de pe laptop sau PC -> Smart TV, sau sa oglindim toata interfata sistemului de operare Windows.

Prin film se intelege orice fisier video pe care-l ai in laptop sau in PC, nu conteaza dimensiunea lui. Iata cum trebuie sa procedezi, nu conteaza ce televizor ai. Important este sa fie unul de tip SMART TV si sa fie conectat la WiFi.

Sa incepem:

Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

-Asigura-te ca ai televizorul pornit si conectat la reteaua WiFi.

-Intra pe laptop sau pe PC (cu Windows 10), apasa pe butonul “start” si scrie acolo “cast”. Automat, ti se va deschide o fereastra de genul:

-Apasa acum pe “Connect to a wireless display”

-Dupa ce televizorul este detectat, ti se va deschide o fereastra ca cea de mai jos:

-Apesi pe televizorul pe care sistemul de operare Windows l-a detectat si automat se va conecta la TV. Pe televizor, vei vedea fix imaginea de pe laptop sau PC. In acest mod, vei putea folosi televizorul pe post de monitor, fara niciun cablu.

-Daca vrei sa vezi numai filme si nu te intereseaza sa ai pe TV oglindit tot sistemul de operare, trebuie sa procedezi asa:

-Click dreapta pe filmul pe care-l dorest proiectat pe TV si ar trebui sa vezi optiunea” Cast to Device”. Dupa ce vei selecta aceasta optiune, se va deschide o noua fereastra in care va aparea denumirea TV-ului tau.

-Apesi pe modelul TV-ului tau si va incepe proiectia catre TV. Pe acesta, vei avea si cateva optiuni disponibile, un mic meniu prin care vei putea controla redarea filmului. La fel si pe desktop:

Asta a fost tot, vizionare placuta.

16 COMENTARII

 1. Iti incarca si subtitrarea prin acest mod ?
  Intreb pt ca prin cast android nu incarca si probabil ca la fel este si prin windows .
  Oricum o sa verific si eu .

 2. Asta asa ca fapt divers pt ca nu are sens sa vezi un film in acest mod . Indiferent de calitatea dispozitivele folosite ( tv/laptop/router/retea net) calitatea video este minima. Nu are cum sa fie comparabila cu cea rulata printr-un HDMI sau chiar alte metode( plex,etc)

  • Intra si in setarile televizorului, cauta pe acolo si vezi daca ai vreo optiune care sa impiedice conexiunea. Am uitat sa scriu in articol, dar si pe tv in momentul in care se face conexiunea apare un mesaj, te va intreba daca accepti sau nu. Trebuie sa apesi pe da.

 3. Nu întreabă că știam de la telefon,dar mai spune pe laptop ca dispozitivul nu suportă sau nu are Miracast.Televizorul este bun ca mă pot oglindi cu telefonul. Am intrat in windows pe laptop și am găsit “Mișcat not avainable”sau ceva de genul și nu am reușit să-l fac “enabled “.

 4. salut, e putin mai complicat
  adica in princioiu trebuie sa aiba laptopul ceva cast ability
  eu am un lenovo care nu e foarte blana si rulez un 8.1 preinstalat.
  nu am optiune nici macar sa caut smart tv -ul wireless(nu imi place hdmi).
  Nu inteleg o chestie
  dc de pe chrome sau orice browser PE youtube POT FACE CAST pe TV dar nu si de pe alte site-uri sau desktopul laptopului

 5. Orice ati incerca, fisierul cu subtitrarea nu se va vedea pe tv. Zic de windows 8 sau 10 sau orice…
  Orice sistem de operare si orice model de tv. Cablul hdmi sau hd extern, este solutia si ai si calitatea imaginii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here