Acasă Tutoriale telefon

Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

20

Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

Daca ai un laptop fara HDMI sau un PC fara acest element de conectivitate, trebuie sa urmaresti acest tutorial. Si chiar daca ai HDMI, tot va trebui sa-l urmezi. Este lesne de inteles de ce, prin metoda aceasta vom reusi sa conectam un laptop sau un PC la un Smart TV, fara sa ne folosim de cabluri.

Cu telefoanele am lamurit-o am prezentat pe site mai multe variante de conectare intre un telefon si un TV Smart. De ce am pus in titlu “redare film”?

Pentru ca prin aceasta metoda, putem sa vedem un film de pe laptop sau PC -> Smart TV, sau sa oglindim toata interfata sistemului de operare Windows.

Prin film se intelege orice fisier video pe care-l ai in laptop sau in PC, nu conteaza dimensiunea lui. Iata cum trebuie sa procedezi, nu conteaza ce televizor ai. Important este sa fie unul de tip SMART TV si sa fie conectat la WiFi.

Sa incepem:

Redare film de pe laptop pe SMART TV, fara cabluri, wireless display

-Asigura-te ca ai televizorul pornit si conectat la reteaua WiFi.

-Intra pe laptop sau pe PC (cu Windows 10), apasa pe butonul “start” si scrie acolo “cast”. Automat, ti se va deschide o fereastra de genul:

-Apasa acum pe “Connect to a wireless display”

-Dupa ce televizorul este detectat, ti se va deschide o fereastra ca cea de mai jos:

-Apesi pe televizorul pe care sistemul de operare Windows l-a detectat si automat se va conecta la TV. Pe televizor, vei vedea fix imaginea de pe laptop sau PC. In acest mod, vei putea folosi televizorul pe post de monitor, fara niciun cablu.

-Daca vrei sa vezi numai filme si nu te intereseaza sa ai pe TV oglindit tot sistemul de operare, trebuie sa procedezi asa:

-Click dreapta pe filmul pe care-l dorest proiectat pe TV si ar trebui sa vezi optiunea” Cast to Device”. Dupa ce vei selecta aceasta optiune, se va deschide o noua fereastra in care va aparea denumirea TV-ului tau.

-Apesi pe modelul TV-ului tau si va incepe proiectia catre TV. Pe acesta, vei avea si cateva optiuni disponibile, un mic meniu prin care vei putea controla redarea filmului. La fel si pe desktop:

Asta a fost tot, vizionare placuta.