Connect with us

Tutoriale telefon

Ce trebuie sa faci daca telefonul mobil se incalzeste foarte mult

Published

on

Racire telefon? Ce este de facut daca se incalzeste mult? – Primesc multe intrebari legate de aceasta problema, una destul de comuna in randul telefoanelor mobile.

Comuna printre modelele mai vechi, mai putin intalnita in cazul telefoanelor fabricate mai recent. Recent inseamna incepand cu 2018. Din start, ne dam seama ca este o problema hardware si nu software.

Pe romaneste, hardware se refera la componentele interne si in special la procesor (in cazul acesta), software se refera la sistemul de operare sau la restul aplicatiilor. Cel mai des, utilizatorii adreseaza intrebari de genul : “telefonul se incalzeste mult, ce pot face?”

Advertisement

Raspunsul nu prea multumeste si este unul scurt si sec! Nimic, nu prea poti face nimic pentru a raci un telefon! Desigur, exista masuri ce pot fi aplicate temporar, insa nimic mai mult.

Care sunt masurile ce pot fi aplicate temporar?

  • luminozitate redusa
  • oprirea activitatii pentru cateva minute
  • un cooler extern

Ultima solutie este una destul de ciudata. Ar trebui sa apelam la un cooler special pentru un telefon mobil, ceva de genul celui de mai jos. Dispozitivul costa in jur de 50 de lei in Romania, dar nu stiu cat de practic este…

Racire telefon?

De ce se incalzeste un telefon mobil?

Advertisement

Racire telefon? – Procesorul, el este principalul vinovat. Din fericire, cele mai noi generatii, indiferent ca este vorba despre MediaTEK, Kirin sau Qualcomm, au o racire mult mai buna si o constructie mai moderna.

Telefoanele lansate mai recent, nu mai au aceasta problema, producatorii de chipset-uri, au reusit sa gaseasca solutii mai bune pentru a disipa caldura. De fapt, procesoarele de generatie mai noua nu se mai incalzesc atat de mult.

Sau daca se incalzesc, nu se mai simpte intr-un singur loc, este disipata pe o suprafata mai mare si nu mai apare un disconfort in utilizare. Cele mai moderne si mai performante telefoane mobile, sunt prevazute cu racire pe lichid sau chiar cu coolere interne (cele de gaming in special).

Advertisement

*nu apela la o “aplicatie minune”, aceasta nu face absolut nimic!

Teoretic, primul telefon ce avea racire pe baza de apa, a fost Samsung Galaxy S7. Este mult sa spunem “racire pe apa”. Mai corect ar fi sa spunem ca functioneaza pe principiul condensului. Procesorul se incinge, apa se evapora si asigura racirea, apoi se transforma din nou in lichid si tot ciclul se reia. De toata “magia” se ocupa o serie de conducte mici din cupru.

Revenind la titlul acestui articol :“Racire telefon? Ce este de facut daca se incalzeste mult? 

Advertisement

Nu prea ai ce face, asa este construit acel telefon. Nu apela la aplicatii din Google Play cu denumiri sofisticate, ele fac mai mult rau decat bine. Ai putea sa reduci luminozitatea si sa incetezi activitatea pentru cateva minute, eventual sa nu lasi multe aplicatii sa ruleze in fundal. Alte metode nu exista!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171