baterie

Resoftare si Actualizare Firmware Smartwatch E-boda Smart Time 100

Resoftare si Actualizare Firmware Smartwatch E-boda Smart Time 100

Resoftare si Actualizare Firmware Smartwatch E-boda Smart Time 100
Se pare ca E-Boda are suport bun pentru cel mai ieftin ceas inteligent romanesc. Ei ne ofera un update de soft care rezolva cateva probleme printre care si traducerea corecta a meniului.

UPDATE! TUTORIALUL NU MAI ESTE VALABIL IN 2019, ACESTA SE APLICA NUMAI PRIMELOR MODELE DE CEASURI. PENTRU DETALII, ACCESATI PAGINA OFICIALA.

ATENTIE ! Cititi bine acest tutorial inainte sa incepeti procedura de actualizare.
Androidro.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube datorata acestei actualizari. Aceasta operatie o faceti pe propria raspundere.

Pentru update este recomandat Windows 7, de preferat un laptop cu baterie incarcata si un cablu USB de calitate (nu cel din cutia ceasului 😐 )
Asigurati-va ca ceasul este incarcat 100% inainte de inceperea procedurii, terminarea bateriei in timpul procesului poate duce la blocarea permanenta a dispozitivului.
Este recomanda si dezactivarea antivirusului pe parcursul actualizarii, nu trebuie sa va faceti probleme, fisiere sursa sunt de la E-Boda si sunt curate.

Pentru inceput descarcati resursele necesare actualizarii:
1. Aplicatia de update. Click aici pentru descarcare !
2. Noul Firmware care va fi instalat. Click aici pentru descarcare !
3. Optional WinRAR pentru dezarhivare. Click aici pentru descarcare !

PROCEDURA DE ACTUALIZARE:

1. Dezarhivati aplicatia de update si noul firmware pe care tocmai le-ati descarcat. Vor rezulta 2 foldere ca in imaginea de mai jos
Folder 1 : sp_flash_tool_5.1_and_driver_smarttime100
Folder 2: firmware1_smarttime_100

2. Acum trebuie sa instalati driverele USB pentru ceas.
Daca pe parcursul instalarii vedeti aceasta casuta de dialog, selectati instalarea driverului, ca in imaginea de mai jos.

In folderul 1 (sp_flash_tool_5.1_and_driver_smarttime100) Gasiti un alt folder denumit Driver.
In folderul Driver gasiti alte 2 foldere care contin programele de instalare.

2.a. Pentru inceput intrati in folderul MTK_USB_auto_driver_installer si instalati cele 2 programe (vezi imaginea de mai sus)

2.b. Dupa finalizarea instalarii, intorceti-va la folderul anterior MTK_USB_driver_v1.1032.0 ( Imaginea 2 ) si deschideti InstallDriver.exe, ca in imaginea de mai jos.

3. Conectati ceasul APRINS la PC prin cablul USB si asteptati instalarea driverelor. Dupa instalarea dispozitivului, deconectati ceasul de la calculator si opriti-l apasand lung tasta Power.

4. Deschideti programul Flash Tool din folderul SP_Flash_Tool. Apasati OK casuta de dialog care apare la deschiderea programului.
In programul Flash Tool faceti click pe  SCATTER/CONFIG File

5. Dupa ce ati facut click pe SCATTER/CONFIG File, va aparea o casuta de dialog in care trebuie sa indicati noul Firmware care va fi instalat pe ceas.

Navigati in casuta pana la folderul firmware1_smarttime_100/ABC61D_BT_11C_PCB01_gprs_MT6261_S00.W09.bin si selectati fisierul
ABC61D_BT_11C_BB.cfg  si apasati butonul OPEN (1) Apoi faceti click pe Download (2)

6. Acum conectati ceasul oprit la calculator, actualizarea va incepe instant daca toti pasii anteriori au fost parcursi corect.

Nu deconectati ceasul de la calculator, cat timp programul de actualizarea lucreaza.
Doar aparitia mesajului DOWNLOAD OK, confirma ca actualizarea a fost facuta cu succes. Mesajul trebuie sa apara ca in imaginea de mai jos.

Dupa vederea acestui mesaj puteti deconecta cablu si aprinde ceasul. Prima pornire dupa actualizare va dura mai mult timp ca de obicei.