Acasă Review telefoane Review (1) Samsung Galaxy Note 8, totul despre ecran

Review (1) Samsung Galaxy Note 8, totul despre ecran

0

Review (1) Samsung Galaxy Note 8, totul despre ecran si totul este la superlativ cand discutam despre acest telefon. Este primul material de review, asta dupa ce am publicat materialul de unboxing aici.

Desi multi spun ca Note 8 este de fapt un S8 cu S-Pen, nu este chiar asa. Note are o traditie in spate si este un alt telefon pana la urma, un alt design plus alte componente ce-l disting de un S8 +. Nu contorizam acum asemanarile si deosebirile, cert este ca cele doua telefoane nu prea seamana la exterior iar la interior, ambele folosesc un hardware de ultima generatie.

Atingem in acest review numai partea de display, restul capitolelor le vom discuta in materialele dedicate.

Samsung Galaxy Note 8, ecran de 6.3″, greu de folosit?

NU, este chiar comod in mana, se simte acest raport de 18:9. Practic, este mai lung dar mai putin lat. Asta inseamna ca-l poti apuca asa cum trebuie cu o singura mana, am demonstrat in clipul de unboxing ca poti ajunge cu degetul mare in orice parte a ecranului. Desigur, dicutam despre mana unui barbat.

NOTE 8 (6.3″) vs S6 Edge Plus (5.7″):

Deoarece nu este un telefon foarte lat, il poti tine bine in mana si si fara sa stai cu emotii gandindu-te ca il poti scapa. DA, este destul de alunecos, sticla in fata, sticla si in spate. Daca ai mana transpirata, trebuie sa-l manevrezi cu atentie.

La toate astea contribuie si raportul dintre suprafata frontala si display. Aceasta este de 83.2%, aproape toata partea frontala este acoperita de ecran.

Unul curbat, rotunjit la colturi, un Super AMOLED de 6.3″ cu o rezolutie maxima de 1440 x 2960 pixeli. Densitatea de pixeli este de 521 ppi, Corning Gorilla Glass 5 fata si spate, HDR10, este prezenta si functia always-on display.

Exista si 3D touch, insa numai pentru butonul “home” si am sa va povestesc in acest articol despre ce inseamna 3D touch.

Acestea au fost mai mult date tehnice, insa, vrem sa vedem si practica… Multi tin cont de vizibilitatea in exterior si de unghiulire de vizualizare.

Review (1) Samsung Galaxy Note 8 – Nu am stat pana acum sa urmaresc alte recenzii ale lui Note 8 legate de aceste capitole, cei ce vor spune ca nu se descurca la cele enumerate anterior, mint.

Si am sa demonstrez asta cu poze, ecranul lui Note 8 este perfect. In plin soare se descurca excelent, unghiurile de vizualizare ale acestui Super AMOLED sunt excelente.

Fata de un AMOLED, un Super AMOLED este cu peste 20% mai luminos, reduce reflexia soarelui cu mai mult de 80% si consuma mai putina energie. Partea de touch si ecranul sunt lipite una de alta, intre ele nu exista aer sau spatiu. Asta se traduce printr-o experienta vizuala imbunatatita.

O luminozitate mai mare inseamna un consum crescut de energie. Insa, mai inseamna si o vizibilitate asa cum trebuie in exterior.

Samsung Galaxy Note 8 expus in plin soare si in diverse unghiuri:

Review (1) Samsung Galaxy Note 8
Review (1) Samsung Galaxy Note 8

Daca in soare direct se vede excelent, iata si cum se descurca la umbra:

Unghiurile de vizualizare raman perfecte, chiar daca utilizam telefonul in exterior. Daca am vazut ca se descurca de minune afara, haideti sa-l vedem si la interior:

In interior, luminozitatea setata la maxim. Observam colturile rotunjite (sus si jos) si ecranul curbat: Luminozitatea setata la minim, unghiuri de vizualizare:Luminozitatea setata la maxim, unghiuri de vizualizare: Always-on display: Ce inseamna always-on display? Cata baterie consuma noaptea? Ce setari sunt disponibile? Poate fi dezactivata functia?

Ce inseamna always-on display?

Este o functie cu ajutorul careia, pe display, se afiseaza in permanenta anumite notificari. Practic, ecranul este mereu aprins. In meniu, exista multe setari de customizare a acestei functii.

Ce setari sunt disponibile?

Poti alege sa se afiseze un ceas digital sau analogic, ora pe glob, calendarul, o poza sau poti seta ceasul pe lateral:

Cata baterie consuma noaptea?

Am facut un test pentru ca totul sa fie clar. Bateria 100% la ora 23.34 si 96% dimineata. Peste noapte, a pierdut 4%:

Decideti voi daca functia consuma mult sau putin, poate fi dezactivata.

Am promis ca discutam putin si despre 3D Touch. Observati mai jos ca am semnalizat butonul “home”, functia este valabila numai pentru acest buton.

Astfel, in cazul in care vrem sa dezactivam always-on display, trebuie sa apasam mai tare pe tasta capacitiva “home”. Daca apasam normal, ecranul nu se deblocheaza, functia nu se dezactiveaza.

Review (1) Samsung Galaxy Note 8 – Mai putem dezactiva always-on display si apasand de doua ori pe tasta respectiva.

In meniu, gasim si setari pentru acest Super AMOLED de 6.3″, mai jos le vedeti pe toate in galeria foto:

 • Luminozitate automata.
 • Filtru lumina albastra (pentru protejarea ochilor)
 • Mod ecran (adaptabil, cinema AMOLED, foto AMOLED si de baza) Tot aici, in functie de setarea aleasa initial, sunt disponibile alte optiuni.
 • Rezolutie display (nu poate fi schimbata cand modul performanta este activat) Modul performanta poate fi oprit din “intretinere dispozitiv”. Rezolutia poate fi setata astfel: HD+ (1480X720), FHD+ (2220×1080) si WQHD+ (2960×1440) pixeli.
 • Marire ecran, marime si stil font.
 • Ecran de pornire – aici putem seta aspectul paginii principale, grilele cu pictograme, putem ascunde aplicatii, etc.
 • Aplicatii pe ecran complet (explicatie, mai jos)
 • Mod simplu.
 • Setarile pentru ecranul lateral (edge)
 • Setarile pentru indicatorul LED.
 • Setari pentru bara de stare si bara de navigare.
 • Timpul in care ecranul sa stea aprins (15s, 30s, 1min, 2min, 5min sau 10min)
 • Blocarea atingerilor accidentale (pentru ca ecranul sa nu se activeze in geanta sau in buzunar)
 • Economizor de ecran.
 • Setari pentru imbunatatirea calitatii video, limba si tastatura, vedere si optiunile pentru always on display.

Samsung Galaxy Note 8 foloseste un display “18:9 Infinity Display” si am observat ca spre exemplu, aplicatia YouTube nu se deschide nativ in full screen.

Insa, exista o pictograma care apare peste clipul video, apasam pe ea si clipurile sunt astfel convertite instant pe tot ecranul. In meniul de setari, intalnim o zona in care putem seta si aceste aspecte.

Ca o concluzie, as spune ca Samsung Galaxy Note 8 are un Super AMOLED ce reproduce culori vii si specifice unui panou de acest gen, negrul este chiar negru, nu sunt probleme de luminozitate, exista setari multiple si per total, este un display de nota 10!

Testez telefonul Samsung Galaxy Note 8 prin programul Orange Smartphone Tester.

Citeste si:

Samsung Galaxy Note 8, unboxing in limba romana si primele pareri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here