Review telefoane
Review Allview A5 Quad Plus 4G
Review Allview A5 Quad Plus 4G – Allview A5 Quad Plus 4G face parte din gama de telefoane Young, gama ce se adreseaza in primul rand celor tineri cu bugete reduse dar si celor ce cauta un telefon secundar. El a fost lansat oficial in luna iulie 2015 si este practic o varianta imbunatatita a precedentului model, Allview A5 Quad, terminal lansat la inceputul anului 2015, noaua versiune avand un ecran putin mai mare, conectivitate 4G LTE, Android 5.1 Lollipop si camera foto cu un senzor de 5 MP capabila insa de captura video 720 p HD.
Despre unboxing si clipul video aferent, am scris in acest articol.
Sa trecem la treaba si sa va spun cum m-am impacat eu cu el timp de o saptamana! Telefonul a fost si subiectul unui concurs.
Iata si specificatiile sale tehnice:
- Procesor CortexA53 1GHz Quad-Core MediaTEK / GPU Mali T720
- Ecran IPS LCD OGS 4.5″ 854 x 480px
- RAM – 1GB
- Memorie interna – 8GB
- Acumulator – 1800 mAh
- Conectivitate – 4G, WiFi, Bluetooth 4.0, FM, GPS, USB
- Camera foto – 5MP HD model Samsung S5K5E2, 2MP secundara
- Grosime – 9.7 mm
- Greutate – 139 g
- Android 5.1 Lollipop
- Senzorul camerei mai este folosit si pe alte telefoane – iata cateva modele: HTC One Mini 2, Desire 816, Moto E, etc.
Am sa incep cu camera foto deoarece nu am fost convins…cand face poze foarte buna, cand dezamageste!
Desigur ca nu vorbim de un telefon scump ce costa cateva mii de lei, in acest caz avem in fata un terminal accesibil ce costa sub 500 de lei si cei de la Allview s-au straduit sa aduca in prim plan un telefon destul de bun cu un raport corect specificatii tehnice/pret. Dovada este si senzorul camerei foto, un senzor de 5MP cu autofocus, model Samsung S5K5E2, BSI 1,15µM ce poate fi regasit si pe alte telefoane cu nume greu imprimat pe carcasa.
Poze bune ziua in conditii de iluminare buna si poze slabe noaptea sau in conditii de iluminare slaba, cam asta as putea sa spun intr-o fraza despre camera lui Allview A5 Quad Plus 4G.
Daca senzorul are lumina din belsug, poate scoate niste poze foarte reusite si poate aduce chiar si acel afect frumos de blurale a fundalului fara sa te chinuiesti foarte mult. Insa, pentru a face poze bune si capturi de tip macro reusite recomand atentie la focalizare si la expunere deoarece pot aparea probleme. telefonul trebuie tinut destul de fix atunci cand doriti sa faceti o poza buna si nu trebuie miscat aproape deloc deoarece rezultatul va dezamagi si va trebui sa reincercati. Cu rabdare si lumina, puteti face poze chiar foarte bune:
Este o poza destul de reusita, cu fundalul in spate blurat, imagine capturata cu toate setarile pe automat si recomand sa le lasati asa chiar daca aveti la dispozitie o serie de unelte.
Daca va grabiti, rezultatul poate arata nu prea bine, adica asa:
Culorile capturate sunt destul de vii, poate putin saturate dar mai bine asa decat un rosu sters sau un albastru deprimant…In conditii de iluminare optima, cu reflectoare atent asezate, rezultatul poate fi unul chiar foarte bun asa cum vedeti mai jos. Dar revenim la ce spuneam mai sus – citi dintre voi aveti reflectoare acasa? Dar totusi, camera poate destul de mult pentru un pret de sub 500 lei:
Ca o concluzie, camera poate captura imagini foarte bune in conditii de iluminare optime.
Insa, daca afara nu este soare sau vrem sa facem poze noaptea, rezultatul nu mai este atat de convingator, mai ales noaptea! LED-ul flash este destul de slab.
Daca afara nu este soare, pozele sunt asa si asa:
Clipurile video se realizeaza la o rezolutie maxim HD, 30fps – sunet stereo 128kbps/48kHz. Am testat destul de serios stabilizarea video si cred ca s-a comportat ok pentru o camera a unui telefon cu pret mic, sunetul este slab dar conditiile in care am filmat nu puteau oferi in acest caz un sunet bun:
[wpsm_video]https://www.youtube.com/watch?v=M8rt_5VtGhM&feature=youtu.be[/wpsm_video]
Camera video a fost capabila stare regleze destul de bine expunerea, trecerile de la umbra la lumina nu sunt haotice, incorecte sau foarte violente. Nu este o filmare proasta, este ok!
Daca ar fi sa dau o nota acestei camere foto, traba ar sta cam asa: Poze la lumina buna 9.5, noaptea 7.
Este un telefon 4G, cu procesor MediaTEK 6735M tactat la 1GHz, un quad core Cortex A53, un procesor nu prea puternic dar nici nu sufera pe acest telefon, se descurca destul de bine. Avantajul ar fi si acela ca ecranul are o rezolutie destul de mica, 854×480 pixeli la o diagonala de 4.5″, sistemul de operare nu este ingreunat foarte mult cu aplicatii aiurea sau teme, ci este lasat cat mai aproape de varianta nativa Android 5.1 Lollipop.
Desigur ca nu “alearga” prin meniuri ca un telefon scump, insa nici nu am avut parte de restarturi sau blocari. Trebuie sa-l lasi sa-si faca treaba atunci cand trebuie sa astepti sa-si faca actualizarile cand este necesar si totul va fi bine. 1GB RAM este suficient in acest caz si la pretul telefonului, 8GB stocare pot fi suficienti daca adaugam si un card de memorie, placa grafica este una de tip Mali T720 care duce foarte bine jocurile performante, in Nenamark 2 a obtinut un scor de 50.6 fps, jocuri precum RealRacing 3 nu pun probleme si functioneaza perfect, chiar daca trebuie sa astepti ceva mai mult pana intra efectiv in joc.
Daca va interesaza cat a scos in AnTuTu Allview A5 Quad Plus, el a obtinut un punctaj de 20013 puncte.
Fiind un 4G, a trebuit sa vad cum se descurca pe internetul mobil si l-am testat cu aplicatia speedtest, rezultatele fiind foarte bune in reteaua de telefonie mobila Orange 4G, el obtinand la download viteze de 50.54 Mbps! Indiferent ca vorbim despre internetul WiFi sau 4G, paginile web se incarca rezonabil, nici instant dar nici nu adormi langa telefon pana se deschide un site. Cel putin cele cu varianta de mobil se incarca repede si corect.
Clipurile pe Youtube nu pot fi vizionate la rezolutie HD, asta din cauza ca rezolutia ecranului este inferioara, poate fi setata rezolutia la maxim 480p. Insa, procesorul, memoria RAM si placa grafica sunt capabile sa ruleze corect un clip HD copiat pe un card. Chiar daca veti copia pe card un clip HD, il puteti vedea dar nu va veti bucura chiar de o calitate inalta deoarece rezolutia ecranului nu permite acest lucru.
Concluzia ar fi ca telefonul ruleaza corect si bine, chiar si jocuri cu grafica complexa, insa nu trebuie sa va asteptati la minuni – totul sa se incarce instant, chiar inainte de a apasa pe o pictograma 😉 Telefonul ruleaza cum ar trebui sa o faca un terminal cu procesor de 1 Ghz si 1 GB RAM. Avantajul acestor terminale cu pret mic ar fi acela ca ecranul are o rezolutie destul de inferioara si ca puteti juca jocuri cu grafica buna ce nu vor solicita foarte mult placa grafica sau procesorul. Allview A5 Quad Plus mai are parte si de GPS, Bluetooth 4.0, USB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, senzor de lumina, senzor de proximitate si suporta carduri de memorie de pana la 128GB!
Ecranul lui Allview A5 Quad Plus este un IPS OGS de 4.5″, rezolutie 854 x 480pixeli si protectie Soda Lime Glass. Desi in materialul de unboxing video spuneam cum ca tastele capacitive de sub ecran nu sunt luminate, trebuie sa revin si sa spun ca ele sunt luminate, insa nu foarte puternic si se vad numai noaptea sau cand lumina exterioara are o intensitate mai mica. Poate fi un avantaj sau un dezavantaj, depinde cum privesti lucrurile. Marginile laterale sau cele superioare nu sunt cele mai inguste din lume, dar trebuie inca o data sa ne indreptam privirea catre pretul telefonului si vom intelege.
Am gasit in meniu o setare interesanta, pe langa setarile clasice din Android si este vorba despre tehnologia MiraVision ce poate optimiza diverse aspecte precum contrastul, nivelul de saturatie, luminozitate sau chiar poti alege dintre cateva valori prestabilite precum: Standard, Vivid, User mode – valoare ce se poate customiza.
In rest, nu am ce sa-i reprosez acestui ecran deoarece panoul isi face treaba asa cum trebuie si este ok avand in vedere ca este un IPS OGS si rezistent la zgarieturi.
Bateria telefonului are o capacitate de 1800mAh si cum procesorul sau ecranul nu pun presiune mare asupra ei, reuseste sa faca o figura destul de interesanta. Eu am vrut sa testez in cat timp se descarca si am pus un film pe Youtube sa ruleze in bucla, am potrivit luminozitatea la 50% si rezultatele au fost urmatoarele:
Ora 19:25 baterie 100%, ora 23:41 acumulatorul la un nivel de 15%, aproape 4 ore si jumatate de playback video via WiFi. Se putea si mai rau dar se putea si mai bine, asa cum se putea pune pe acest model o baterie de 2000 mah, cred ca ar fi fost mai ok.
Dar pana la urma este un telefon inainte de toate si daca va intrebati cum arata interfata din care puteti forma un numar, in capturile de ecran aveti raspunsul. Sunetul in convorbiri este ok, nu se aude metalic si nu am intampinat probleme, ok este si in aplicatiile multimedia unde am observat un bass destul de bun, aspect pro deoarece multe telefoane din acest segment de pret se aud destul de strident si metalic cand vine vorba despre difuzorul principal.
Concluziile sunt strict raportate la pretul telefonului!
PRO:
Design OK, constructie solida.
Raport specificatii/pret bun.
Ecran cu protectie la zgarieturi.
Camera foto ok in conditii de lumina buna.
Capacul spate nu este lucios.
Performante bune.
Conectivitate 4G
Contra:
Camera foto slaba in conditii de iluminare dificia.
Acumulatorul putea fi de 2000 mAh.

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefono săptămână ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
Dod
octombrie 18, 2015 at 21:13
Am uitat emailu si parola cum pot sal deblochez, tel.ALLVIEV model A5quad
Arnold P.
noiembrie 28, 2015 at 15:29
Am cumparat de la cel.ro un astfel de telefon cu ocazia Black Friday-ului si nu sunt multumit de el. Sunetul se aude clar, dar de foarte mute ori se ntrerupe convorbirea si se aude prost… mentionez ca stau in oras, deci semnalul nu poate fi de vina (sau poate semnalul 4G este foarte slab, deoarece este un telefon 4G). In rest este un telefon OK, dar numai functia sa esentiala nu functioneaza corect… Daca cineva are sau a avut un astfel de telefon, rog sa-mi exprima opinia despre el, sau daca a intalnit probleme similare cu ale mele, sa mi-l spuna cum a solutionat problema ori aici, ori prin mesaj privat. Va multumesc in prealabil atat pentru exprimarea opiniilor, cat si pentru sfaturile acordate!
Dorina Saha
aprilie 6, 2016 at 22:04
Buna, Da, convorbirea se intrerupe des. Poate e si de la reteaua Digi… Si eu am o intrebare pentru dvs. In cazul aplicatiilor de genul Whatsapp, Viber si Messenger chat va functioneaza difuzorul daca nu doriti sa vorbiti cu telefonul la ureche ci sa folositi difuzorul/ speaker-ul? As aprecia raspunsul dvs pentru ca telefonul meu a fost in service si s- a intors asa cum l-am trimis..