Acasă Stiri Android Si Noutati S-a decis, cartela prepay se poate cumpara fara buletin

S-a decis, cartela prepay se poate cumpara fara buletin

3

S-a decis, cartela prepay se poate cumpara fara buletin in 2020

Ordonanța de urgența privind comercializarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost respinsa de Curtea Constituționala. Ce inseamna asta mai exact?

De acum incolo, oricine isi poate cumpara o cartela prepay fara sa prezinte un act de identitate. Si probabil ca asa va ramane pentru mult timp de acum inainte.

Nu cred ca este o masura buna, sunt anumite persoane care isi cumpara o cartela prepay pentru a savarsi anumite infractiuni, inclusiv pentru a ameninta diverse persoane sau institutii.

Initial, in vara anului 2019, guvernul condus de Viorica Dancila adoptase o Ordonanta de Urgenta care obliga operatorii de telefonie mobila sa colecteze datele personale ale persoanelor care doresc sa-si cumpere o cartela prepay.

Ulterior, Avocatul Poporului a sesizat CCR, acesta sustinand ca O.U.G. “afecteaza drepturi, libertați și indatoriri cetatenesti”. Acum, judecatorii CCR au decis ca aceasta Ordonanta de Urgenta este neconstitutionala.

Drept urmare, in continuare, oricine isi poate cumpara o cartela PrePay fara sa prezinte un act de identitate. Extras din comunicatul CCR:

”Mai mult, Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2000 adusă prin actul supus controlului de constituționalitate, respectiv cea referitoare la achiziționarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedește inexistența urgenței reglementării

3 COMENTARII

 1. Ma bucur de decizia curții constituționale , am văzut azi la stiri ?????
  De ce trebui sa fiu înregistrat daca nu vreau , am avut abonament , acum am pre pay….
  Dar oricum scarbele de la stat au email si toate datele , la unele persoane au amprente digitale, face id ….le ajunge , eu nu am băgat amprenta si nici face id ?????

  • Tu ai vazut ce zice Cosmin de ce nu e bine sau te legi de ce iti convine dupa cum fac majoritatea conationalilor nostrii!??
   Sa te vad ce faci in situatia in care un idiot te ameninta pe tn sau familia iar politia nu prea are cum sa il identifice. La asta nu prea va ganditi ca deh ,suntem romani si noua nu ni se intampla. Nu vreti sa ganditi deloc unii!
   Exista oricum solutii pt cine vrea sa ramana anonim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here