Connect with us

Stiri despre telefoane

S-a decis, cartela prepay se poate cumpara fara buletin

Published

on

S-a decis, cartela prepay se poate cumpara fara buletin in 2020 – Ordonanța de urgența privind comercializarea cartelelor prepay doar cu buletinul a fost respinsa de Curtea Constituționala. Ce inseamna asta mai exact?

De acum incolo, oricine isi poate cumpara o cartela prepay fara sa prezinte un act de identitate. Si probabil ca asa va ramane pentru mult timp de acum inainte.

Nu cred ca este o masura buna, sunt anumite persoane care isi cumpara o cartela prepay pentru a savarsi anumite infractiuni, inclusiv pentru a ameninta diverse persoane sau institutii.

Advertisement

Initial, in vara anului 2019, guvernul condus de Viorica Dancila adoptase o Ordonanta de Urgenta care obliga operatorii de telefonie mobila sa colecteze datele personale ale persoanelor care doresc sa-si cumpere o cartela prepay.

Ulterior, Avocatul Poporului a sesizat CCR, acesta sustinand ca O.U.G. “afecteaza drepturi, libertați și indatoriri cetatenesti”. Acum, judecatorii CCR au decis ca aceasta Ordonanta de Urgenta este neconstitutionala.

Drept urmare, in continuare, oricine isi poate cumpara o cartela PrePay fara sa prezinte un act de identitate. Extras din comunicatul CCR:

Advertisement

”Mai mult, Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2000 adusă prin actul supus controlului de constituționalitate, respectiv cea referitoare la achiziționarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedește inexistența urgenței reglementării

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Costel

  februarie 18, 2020 at 18:26

  Ma bucur de decizia curții constituționale , am văzut azi la stiri ?????
  De ce trebui sa fiu înregistrat daca nu vreau , am avut abonament , acum am pre pay….
  Dar oricum scarbele de la stat au email si toate datele , la unele persoane au amprente digitale, face id ….le ajunge , eu nu am băgat amprenta si nici face id ?????

  • Alin

   februarie 20, 2020 at 09:09

   Tu ai vazut ce zice Cosmin de ce nu e bine sau te legi de ce iti convine dupa cum fac majoritatea conationalilor nostrii!??
   Sa te vad ce faci in situatia in care un idiot te ameninta pe tn sau familia iar politia nu prea are cum sa il identifice. La asta nu prea va ganditi ca deh ,suntem romani si noua nu ni se intampla. Nu vreti sa ganditi deloc unii!
   Exista oricum solutii pt cine vrea sa ramana anonim.

 2. ?

  februarie 22, 2020 at 15:50

  ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des