Connect with us

Stiri despre telefoane

Samsung si revolutia in gadegturi, pliabil cu balama waterdrop

Published

on

Samsung si revolutia in gadegturi, pliabil cu balama waterdrop, dar stati putin, nu discutam acum despre telefoane mobile pliabile ci despre laptopuri de acest gen!

Gigantul din Coreea de Sud se pregateste sa intre pe piata laptopurilor pliabile, un segment care devine din ce in ce mai interesant in industria tehnologica. Surse sugereaza ca si ar putea lansa un laptop pliabil echipat cu o balama speciala, denumita “waterdrop”, undeva in a doua jumatate a anului viitor, 2024.

Aceasta ar avea rolul de a permite celor doua ecrane sa se aseze mai strans unul langa altul, reducand astfel cutele care apar de obicei atunci cand dispozitivul este pliat, complet inestetice in cazul unui telefon. Dar imaginati-va cum ar arata cuta respectiva pe un laptop!

Advertisement

Laptop pliabil cu balama waterdrop sub brand Samsung in curand?

Desi ei au implementat deja aceasta tehnologie in telefoanele sale pliabile, cum ar fi modelele Z Flip 5 si Fold 5, aplicarea acesteia la laptopuri ridica o serie de intrebari. In primul rand, acestea mai grele si mai mari, ceea ce ar putea pune la incercare durabilitatea si eficienta unei astfel de balamale.

Unii experti din industrie considera ca producatorul ar putea sa nu insiste pe utilizarea unei balamale “waterdrop” pentru laptopuri, optand in schimb pentru o balama in forma de U, care este mai robusta. Aceasta ar putea fi o solutie mai practica, avand in vedere ca laptopurile pliabile nu sunt de obicei tinute la fel de aproape de fata ca telefoanele mobile.

Daca ne uitam si spre ecranele OLED care vor fi folosite, exista posibilitatea ca acestea sa fie furnizate de Samsung Display sau de BOE. Aceste ecrane ar putea ajuta la reducerea grosimii, dar si la minimizarea cutelor, un aspect crucial pentru orice dispozitiv pliabil.

Advertisement

Compania a avut initial planuri de a lansa un laptop pliabil anul trecut, dar acestea au fost amanate. Unul dintre motivele acestei amanari este pozitia nu foarte puternica a Samsung pe piata laptopurilor, in comparatie cu dominatia sa in segmentul telefoanelor si in plus, contextul general al industriei IT nu este unul foarte favorabil pentru lansarea unor produse inovatoare si riscante.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des