Connect with us

Stiri despre telefoane

Samsung ia in considerare extinderea programului de actualizari software

Published

on

Asa cum stiti, actualizarile sunt esentiale pentru a mentine telefoanele la zi si pentru a oferi utilizatorilor cea mai buna experienta posibila. Samsung, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata smartphone-urilor Android, ia in considerare extinderea duratei de suport software pentru terminalele sale mobile.

Provocarea lansata de Google

Google a stabilit un nou standard in industrie, promitand pana la sapte ani de actualizari ale sistemului de operare si de securitate pentru modelul Pixel 8. Acest anunt a avut un impact semnificativ asupra intregii piete, determinand alti producatori sa isi reevalueze politicile de suport software.

Si bine face, un suport cat mai lung aduce beneficii pentru utilizatori

Reactia Samsung si Xiaomi

Atat Samsung, cat si Xiaomi, ofera in prezent pana la cinci ani de actualizari de securitate si patru ani de actualizari ale sistemului de operare Android. Cu toate acestea, ambele companii sunt acum interesate sa isi extinda perioada de suport, pentru a concura cu Google.

Advertisement

Cum se compara cu Apple

In ultimii ani, producatorii de dispozitive Android au reusit nu doar sa egaleze, dar in unele cazuri chiar sa depaseasca, numarul mediu de actualizari oferite de Apple pentru ravnitele telefoane iPhone. Acest lucru subliniaza angajamentul continuu al Samsung fata de actualizari software.

Ce urmeaza pentru Samsung

Informatii recente, colectate de la Shin-Chul Baik, inginer principal si manager de program tehnic al echipei de securitate din divizia Mobile eXperience a Samsung, sugereaza ca Samsung ia in serios considerare extinderea perioadei de suport software. Desi nu s-a anuntat inca un numar exact de ani, intentia este clara.

Clasamentul actual al actualizarilor

In prezent, Google detine primul loc cu 7 ani de actualizari, urmat de Apple cu 6 ani. Pe locul al treilea se afla Fairphone cu 5 ani, iar apoi urmeaza Samsung, OnePlus, Huawei si Xiaomi, fiecare cu 4 ani de actualizari garantate.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des