baterie

Samsung lanseaza procesorul Exynos 2400, mai rapid cu 70%

Samsung lanseaza procesorul Exynos 2400, mai rapid cu 70%

Samsung lanseaza procesorul Exynos 2400, mai rapid cu 70% si astfel isi consolideaza pozitia in industria semiconductorilor este, un cip care promite sa redefineasca performanta si eficienta in domeniul telefoanelor mobile. Anuntul a fost facut in cadrul evenimentului System LSI Tech Day 2023, unde compania a prezentat o serie de tehnologii interesante.

In centrul atentiei a fost Exynos 2400, un chipset care vine cu imbunatatiri semnificative fata de predecesorul sau, Exynos 2200, cel intalnit in cazul gamei S22. Potrivit datelor furnizate de Samsung, noul chipset ofera o crestere de 70% a vitezei CPU si o putere de procesare AI de 14.7 ori mai mare.

Procesorul Exynos 2400 este dotat cu GPU-ul Xclipse 940, bazat pe cea mai recenta arhitectura GPU de la AMD, RDNA3. Acesta include 6 procesoare de grup de lucru (WGP) in unitatea GPU, ceea ce ar trebui sa ofere o performanta superioara in jocuri si in redarea grafica.

Procesorul Exynos 2400 – gata pentru S24!

Samsung lanseaza procesorul Exynos 2400, mai rapid cu 70%

Trendul inteligentei artificiale generative a cunoscut o crestere rapida in acest an, avand nevoie de tehnologii subiacente mai puternice pentru a procesa date si a transforma inteligenta artificiala in realitate. Cu platforma Samsung Systems LSI Humanoid, deschidem drumul spre o noua era a inteligentei artificiale active.

Aceasta platforma integreaza in mod armonios abilitatile noastre in domeniul semiconductoarelor logice, variind de la solutii de calcul puternice si conectivitate, pana la senzori care simuleaza cele cinci simturi umane in cinci dimensiuni.” – Yong-In Park, Samsung Electronics.

Samsung lanseaza procesorul Exynos 2400, mai rapid cu 70%

Sud-coreeni au demonstrat in timp real capabilitatile avansate de ray tracing ale Exynos 2400, care imbunatatesc realismul in jocuri prin tehnologii precum iluminarea globala, reflexiile mai precise si redarea umbrelor.

Procesorul Exynos 2400 suporta comunicatii prin satelit, datorita compatibilitatii cu tehnologiile NB-IoT (narrowband Internet of Things) si NTN (non-terrestrial network). Acest lucru a fost demonstrat printr-o colaborare cu Skylo Technologies, sugerand posibilitatea comunicatiilor prin satelit pentru mesaje de urgenta pe viitoarea serie Galaxy S24.

sursa