Connect with us

Stiri despre telefoane

Samsung ramane pe locul 1 si in 2018, Huawei creste mult

Published

on

Au aparut si cateva statistici mai mult decat interesante, este vorba despre piata telefoanelor mobile in 2018, comparata cu cea din 2017. Mai interesant, putem observa si cresterile pe care unele companii le-au avut, dar si declinul altora.

Datele se refera la nivel global, este vorba despre primii 5 producatori din lume si per total, se observa un regres fata de 2017. Este greu de explicat de ce se intampla asa ceva, cauzele pot fi multiple. Avand in vedere ca nu sunt analizate si datele producatorilor mai mici, putem crede ca acestia au reusit sa “fure” cate putin de la marii “rechini” din domeniu.

Apoi, putem discuta despre preturile telefoanelor de top, acestea cresc de la an la an. Se observa ca un model de top lansat, este mai scump fata de echivalentul anului precedent, nu prea exista exceptii.

Advertisement

Desigur, la fiecare inceput de an, putem citi stiri din care aflam planurile producatorilor si cum declara ca incearca sa devina lideri mondiali. Spre exemplu, in 2019, cei de la Huawei vor incerca sa-i detroneze pe cei de la Samsung, ne referim ca numar de unitati vandute.

Iata si un top 5 al producatorilor de telefoane mobile, Samsung este pe primul loc, dar cu mai mutine unitati vandute in 2018, fata de anul 2017. Mai exact, un declin de 8 procente.

Nici Apple nu este intr-o pozitie mai fericita, regresul este totusi mai mic, numai 3.2%. O “explozie” se observa in dreptul celor de la Huawei, o crestere de 33.6% in 2018, fata de anul precedent! Crestere mare si pentru Xiaomi care sunt pe locul 4, cei de la Oppo isi fac loc in acest top 5.

Advertisement

sursa: www.idc.com

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Costel

    ianuarie 31, 2019 at 16:04

    Samsung rămâne lider ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des