Connect with us

Stiri despre telefoane

Ecran rulabil, Samsung Rollable Flex OLED, display pentru telefonul viitorului

Published

on

Samsung Rollable Flex OLED – Nu sunt, nu am fost si nici nu voi fi un fan al telefoanelor pliabile in forma actuala, indiferent de design, le includ aici si pe cele cu clapeta.

Mi se par extrem de sensibile, destul de incomode, pretentioase, etc. Apoi, este clar ca preturile scad destul de repede, nu sunt telefoane mobile pe care sa le revinzi la un pret corect, se devalorizeaza repede, inclusiv atunci cand ne referim la ofertele magazinelor.

Dar imi place ceea ce a prezentat Samsung, acest panou denumit Rollable Flex OLED! Nu ar fi deloc rau ca un astfel de ecran sa aiba telefonul viitorului, unul nu foarte indepartat. Ideea nu este chiar noua, LG a prezentat ceva asemanator acum 2 ani de zile, mai sunt si alti producatori care au venit cu prototipuri.

Advertisement

Dar Samsung ramane Samsung si de cele mai multe ori, ei au dat ora exacta in acest domeniu. Daca vor lansa asa ceva in curand, cred ca vor avea succes si destul de rapid, restul producatorilor se vor inspira. In acest mod, existand mai multe oferte pe piata, preturile vor deveni din ce in ce mai mici.

Si este destul de clar ca telefoanele mobile in forma actuala vor fi inlocuite, poate un display rulabil nu ar fi deloc o idee rea.

Lider mondial in tehnologii OLED, Samsung a anuntat recent ca va prezenta o serie de noi panouri OLED pentru diferite segmente de dispozitive. Printre acestea se numara si primul panou rulabil al companiei, numit Rollable Flex:

Advertisement

In cadrul evenimentului SID Display Week 2023 (21-26 mai) din Los Angeles Convention Center, California, Samsung a prezentat ecranul panoul Rollable Flex OLED ce poate fi extins pana la 12.4 inch, o diagonala uriasa (acum, cele mai mari telefoane nu trec de 6.9 inch).

Secretul din spatele acestei flexibilitati remarcabile consta in modul in care panoul OLED se ruleaza si se deruleaza pe un ax in forma de O, asemanator unui sul. “Cea mai mare caracteristica este ca am reusit sa transformam un display de dimensiuni mari, greu de transportat, intr-unul compact , facandu-l rulabil“, a declarat unul din reprezentantii diviziei Samsung Display.

Advertisement

Dar asta nu este totul, au prezentat si panourile OLED Flex In & Out, care se pot flexa atat in interior, cat si in exterior (foto sus), spre deosebire de ecranele care se “indoaie” doar in interior, utilizate in prezent in telefoanele mobile pliabile. In concluzie, cred ca acesta va fi viitorul, trebuie numai sa avem rabdare inca putin.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des