Acasă Firmware Samsung Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

12

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv – am sa fac o prezentare a acestui update la Android Nougat 7.0 disponibil pentru Samsung Galaxy S6 Edge Plus, este unul oficial si original, datele nu se pierd, codul IEMI ramane la locul lui, nu este vorba despre un custom ROM!

Telefoanele Samsung S6 au inceput de curand sa primeasca si mult asteptata varianta de Android 7, pentru moment el nu a venit OTA si la noi in Romania, insa eu am facut rost de acest update, l-am instalat si totul este, ok. telefonul functioneaza perfect, noul Android este mai “curat” si parca se misca mai bine, meniul este usor restilizat si au aparut setari noi.

Poate cea mai utila setare dintre toate este cea cu ajutorul careia putem schimba rezolutia ecranului, o noutate pentru acest telefon dar si pentru cele ce nu aveau Nougat dar vor primi in curand. Iti permite sa faci trecerea intre rezolutii, cea mai mica disponibila este HD si cea mai mare pe care ecranul o suporta si pe care utilizatorul o poate selecta din meniu este WQHD, adica 2560×1440 pixeli.

Am observat cu aceasta ocazie o imbunatatire semnificativa a autonomiei in cazul in care am ales rezolutia HD, mari diferente nu sunt sesizabile si ma refer la calitatea imaginii. Clar 2560×1440 pixeli inseamna cam mult si pentru acest display de 5.7″, 1080p FHD este mai mult decat suficient.

Avem restilizare si pentru zona de notificari, iconitele au fost putin schimbate, meniul setarilor este si el mai simplu, telefonul pare sa se miste mai ok insa nu sunt diferente majore la acest capitol. Oricum, este un update oficial reusit.

In cazul in care nu vreti sa mai asteptati pana cand veti primi oficial Android Nougat 7.0 pe Samsung Galaxy S6 Edge Plus, am sa va pun la dispozitie fisierul firmware impreuna cu un tutorial simplu de instalare prin metoda ODIN. Este vorba despre varianta G928FXXU3CQC2 [XEF], modelul telefonului SM-G928F

Tutorial instalare via ODIN, bateria trebuie sa fie incarcata minim 50%, instalarea in acest caz se face pe propria raspundere chiar daca nu este vorba de un ROM custom!

1 – Descarcati fisierul ce contine sistemul de operare, o faceti de AICI, parola este 424405. Parola pentru dezarhivare este androidro

2 – Descarcati programul Odin v3.11.1 pe PC si il instalati. Il gasiti gratuit pe google, recomand versiunea v3.11.1

3 – Desi nu se pierd datele si telefonul nu va avea nevoie de reinitializare, recomand pentru siguranta un backup al datelor personale, poze, muzica, filme, etc

4 – Asigurati-va ca telefonul Samsung S6 Edge Plus are baterie minim 50%, nu folositi cabluri USB deteriorate si nici prelungitoare USB sau dispozitive de tip HUB, recomand o conectare directa, telefon -> calculator

5 – Opriti telefonul si reporniti-l apasand in acelasi timp tastele Home + Power + Volume jos. Le tineti apasate pana cand pe display apare meniul “download mode”, apoi apasati tasta volum sus pentru a continua

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

6 – Cu programul Odin pornit, conectati telefonul la PC si ar trebui sa vedeti o imagine de genul:

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

7 – Intrati in odin in sectiunea “options” si asigurati-va ca nu este bifata casuta “re-partition”, restul raman fix asa cum vedeti in captura de mai jos:

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

8 – Apasati acum pe “AP” dupa ce ati bifat casuta si incarcati versiunea de firmware pe care ati descarcat-o. Atentie, trebuie sa dezarhivati arhiva inainte! In functie de puterea calculatorului vostru, incarcarea poate dura mai mult sau mai putin. Lasati programul sa-si faca treaba si nu interveniti.

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

9 – Dupa ce ati incarcat fisierul, apasati pe “start” si procedura de instalare Android Nougat 7.0 pe Samsung Galaxy S6 Edge Plus va incepe. Pe telefon vom vedea o bara ce indica progresul, la fel si in Odin.

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

10 – Aici, bara este verde, vedeti asta in captura de mai jos. Rescrierea dureaza maxim 5 minute, nu interveniti asupra telefonului, nu deconectati de la USB si nici nu opriti programul.

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

11 – La final, vedem mesajul “PASS!” scris cu verde, asta inseamna ca totul este ok! Telefonul va reporni automat si vor urma alte cateva minute in care va continua instalarea pe telefon, acum poate fi deconectat de la PC.

Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

12 – Pe telefon, instalarea ar trebui sa continue 2-3 minute si sa arate ca in captura de mai jos:

Samsung S6 Edge Plus Samsung S6 Edge Plus, update oficial Nougat in Romania, exclusiv

Asta a fost tot, acum aveti noul Android 7.0 instalat pe Samsung Galaxy S6 Edge Plus chiar daca nu ati primit inca acel update OTA!

12 COMENTARII

  1. O firma serioasa face update-uri. Bravo lor pentru ca nu i-au uitat pe cei cu modele mai vechi. Omul a dat un ban si are dreptul la update. Cred ca este ultimul pe are il mai prind. E bine si asa. 🙂

  2. Mii de multumiri,am incercat initial cu un firmware de pe sammobile si la hidden.img imi dadea fail,dupa lungi fail-uri si cautari pe youtube am reusit prin voi,mersi mult inca odata,pace 🙂

  3. noroc….am si eu o intrebare….ai idee daca este important daca plusu meu este G928FXXS3BQB1….caut de ceva timp sa mi updatez telefonul si n am gasit o varianta buna pana acum,multumesc.

  4. super tare ! am reusit sa imi resuscitez telefonul dupa o exerienta neplacuta
    Am respectat tot ce ai zis si a iesit perfect.
    Multumesc tare mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here