baterie

Schimbari majore la Dacia Spring, facelift din 2024. Ce aduce nou!

dacia spring 2024

Ieftina, electrica, neapreciata de unii, dar cumparata de multi altii. Asa am putea descrie pe scurt modelul Dacia Spring, poate cea mai ieftina masina electrica din Europa. Nu este ea nici cea mai sigura, nici cea mai dotata si nici cea mai frumoasa, dar producatorul deja se pregateste de o restilizare.

Astfel, conform francezilor de la largus.fr, anul 2024 va aduce schimbari destul de majore in legatura cu Dacia Spring. Unele pe care cu siguranta nu le-am fi vazut daca vanzarile nu erau conform asteptarilor.

dacia spring 2024

Noul facelift arata mult mai bine, mai modern si desigur, va costa mai mult. Aceste imagini reprezinta numai randari, dar putem presupune ca se bazeaza pe ceva. Se bazeaza inclusiv pe prototipul de Dacia Bigster, observam noua identitate si cateva trasaturi comune.

dacia spring 2024 facelift

Interiorul (plansa de bord) ar putea fi imprumutata de la Dongfeng EX1 Nano Box, “varul” Daciei Spring. Publicatia citata anterior sustine ca nu va fi un model nou de Spring, dar vvom asista la un facelift de proportii, poate cel mai important de pana acum de la Dacia.

Schimbari majore la Dacia Spring, facelift din 2024. Ce aduce nou!

Se observa schimbari majore la blocurile optice (fata si spate), bara de protectie, grila, etc. Din anumite puncte de vedere, putem spune ca va semana destul de mult cu actualul Sandero 3 Stepway.

Interiorul actualului model nu este chiar foarte modern, trebuie sa recunoastem. Este chiar sub noile versiuni de Logan, Sandero sau Duster si aici Dacia mai are de lucrat. Astfel, nu ar fi exclus sa vedem o plansa noua de bord, una mult mai moderna, chiar peste cea a autoturismelor mentionate anterior.

Schimbari majore la Dacia Spring, facelift din 2024. Ce aduce nou!

Din 2024, Dacia Spring ar putea avea si o motorizare noua (nu este exclus sa apara si mai devrene). Tot electrica, dar ceva mai puternica si probabil ca merita ceva mai multa putere…De la 44 hp in prezent, ar putea ajunge la 60 hp, bateria castigand si ea in jur de 2 kWh.

dacia spring 2024

Insa, toate acestea ar putea adauga la pret cateva mii bune de euro! In conditiile in care Dacia Spring este destul de scumpa (fara subventii), ne putem intreba daca pretul va mai ramane atat de atractiv sau daca noul facelift nu cumva va intra intr-o zona mai sensibila, una cu mai multa concurenta. Pentru ca trebuie sa fim seriosi, Dacia Spring nu are concurent in acest moment.