Acasă Stiri despre telefoane

Uniunea Europeana vrea telefoane mai usor de reparat si mai rezistente

4

Uniunea Europeana vrea telefoane mai usor de reparat si mai rezistente, destul de greu de explicat ce inseamna asta si cum se poate transpune in realitate. Cine vrea mai rezistent, cumpara un telefon mai rezistent…cine vrea mai usor de reparat…de ce ar vrea asa ceva?

Confrom sursei, Comisia Europeana va analiza posibilitatea de a obliga producatorii sa faca telefoanele si tabletele mai rezistente si mai usor de reparatt. Aceasta propunere ar insemna, printre altele, limitarea deseurilor electronicesi va reduce emisiilor de carbon, care echivaleaza cu 5 milioane de autoturisme pe strazi.

Personal, cred ca mai mult ar trebui sa le spuna unor producator sa nu mai incetineasca sistemele de operare prin actualizari si astfel, sa forteze utilizatorul sa cumpere noul produs lansar. Dar, probabil ca UE nu are de unde sa stie asta sau chiar daca stie, nu prea are ce sa faca…

Mai aflam ca producatorii ar urma sa asigure pastrarea la 80% a capacitații bateriei chiar si dupa 1.000 de cicluri de incarcare, Totusi, de software nu ar trebui sa aiba un efect negativ asupra duratei de viata a bateriei. Sunt curios cum vor verifica asta.

Interesant este ca aceste masuri nu se vor aplica telefoanelor pliabile, adica nu prea ai ce face rezistent acolo…Consumatorii ar trebui sa iși poata repara dispozitivele fara a recurge la ajutor profesional. Telefoanele vor trebui fabricate mai simplu si pe module, sau utilizatorii vor trebui sa apeleze la cursuri de electronica?