baterie

Se inmultesc tepele cu telefoanele SH blocate de operatori?

Se inmultesc tepele cu telefoanele SH blocate de operatori?

Se inmultesc tepele cu telefoanele SH blocate de operatori? Aud din ce in ce mai multe cazuri cu clienti care au ramas cu buza umflata dupa ce au cumparat un telefon de pe platforma respectiva. Si sa ma intelegeti bine, nu am absolut nimic cu OLX, nu aici este problema.

Si eu am folosit, folosesc si voi folosi serviciile lor, spun asta pentru a nu avea discutii. Este un subiect pe care l-am mai dezbatut recent, dar am crezut ca este un caz izolat. Iata ca nu este si de data aceasta vin cu o poza clara, se vede foarte bine in textul de pe display despre ce este vorba.

Stim ca exista tepari pe lumea aceasta si exista in toate domeniile. Cum procedeaza in cazul telefoanelor mobile? Isi cumpara un telefon flagship in rate de la un operator de telefonie mobila si dupa cateva luni sau chiar din prima luna, “uita” sa plateasca ratele.

Se inmultesc tepele cu telefoanele SH blocate de operatori?

Pana acum le mergea faza, probabil ca scapau nepedepsiti sau poate ca operatorii de telefonie mobila intampinau dificultati in depistarea lor. Dar si acesti operatori de telefonie au facut un pas inteligent inainte si daca nu mai platesti rata la telefon, telefonul nu mai poate fi utilizat. Simplu si frumos.

Se inmultesc tepele cu telefoanele SH blocate de operatori?

Blocand telefonul, practic acesta devine inutilizabil. Nu ma intrebati ce fel de blocare este pentru ca nu stiu. Pe baza de IMEI, pe baza de soft sau alte metode. Daca este pe baza de IMEI, mai greu se poate repara, dar nu este imposibil. Adica nu este suficient sa pui un custom ROM pentru a scapa de restrictie.

Nici sa schimbi IMEI-ul nu este o solutie foarte simpla si oricum, cred ca este ilegal sa faci asta. Dar ce fac baietii care-si cumpara telefon in rate si cu buna stiinta renunta sa mai plateasca ratele? Vor sa faca un ban in plus si vand telefoanele pe platformele de anunturi.

[the_ad id=”80251″]

Clientul habar nu are despre ce este vorba, el testeaza la cumparare camera, ecranul, conectivitatea si integritatea. Fiind un smartphone nou si probabil unul de top, nu exista probleme. Plateste si peste cateva zile se trezeste cu mesajul pe care-l vedeti mai sus.

Ce poate el sa faca? Sa contacteze operatorul de telefonie mobila in speranta unei rezolvari rapide. Pe buna dreptate, operatorul va spune ca pentru a fi deblocat telefonul, ratele trebuie achitate. Si ce faci, te apuci tu sa achiti ratele lunare? Ar fi o teapa maxima.

Ce ai putea face inainte de a cumpara un telefon SH? Sa te apunci sa sunti toti operatorii de telefonie si sa le comunici codul IMEI pentru a te asigura ca totul este ok? Ar fi o solutie, una dintre putinele pe care le vad acum.