baterie

Teapa cu un telefon Samsung cumparat de pe OLX?

Teapa cu un telefon Samsung cumparat de pe OLX?

Teapa cu un telefon Samsung cumparat de pe OLX? – Tocmai ce am vazut o postare interesanta pe un grup de Facebook (grupul Samsung Romania) si normal ca mi-a atras atentia. Recunosc, nu ma pricep foarte bine in a explica mesajul pe care posesorul l-a primit si pe care-l vedeti in poza de mai jos.

Teapa cu un telefon Samsung cumparat de pe OLX?

Asa cum bine putem observa, mesajul este cat se poate de recent, 5 februarie 2021. Posesorul spune pe grup ca a cumparat telefonul de ceva timp de pe olx si acum a primit notificarea. Este un Samsung Galaxy S20 Ultra, probabil ca a costat ceva bani.

De ce spun ca ar putea fi o posibila teapa? Din moment ce a facut postarea publica, au aparut si unii care sustin in comentarii ca acest telefon a fost cumparat in rate de la Vodafone. Apoi, primul posesor l-ar fi vandut si ne dam seama ca nu si-ar mai fi platit ratele.

Iata cum suna mesajele din postare: ” Au luat bani de la tine dar tu vei sfarsi cu terminal blocat” sau “Cel de la care l-ai luat a cumpărat telefonul in rate de la Vodafone și nu le-a mai plătit. Mai mult ca sigur el nu va mai plăti iar tu vei rămâne cu telefonul blocat și cu banii dați…” sau “Nu blochează nimeni nimic,in cel mai rău caz o să il blacklisteze și nu mai merge in Ro sau pe Vodafone dar în dai cuiva care sta în altă țară și aia e”

Insa, conform unui comentariu de pe pagina Androidro (Facebook) “De anul trecut este stipulat in contracte la telefoanele luate in rate la abonament ca in caz de neplată telefonul va fi blocat.”

Este o teorie plauzibila si poate ca cineva care lucreaza la Vodafone ar putea sa ne confirme asta in zona de comentarii. Din pacate, nu prea ai cum sa verifici si acest aspect atunci cand cumperi un telefon SH de pe un site precum olx si nici platforma aceasta nu are vreo vina.

Speram ca telefonul sa nu fie blocat pe baza de IMEI de catre operatorul de telefonie mobila si ca noul posesor nu ar fi luat o teapa de zile mari. In caz contrar, nu stiu cum ar putea fi solutionata problema. Ar fi culmea ca acesta sa preia si eventualele rate ramase!

Greu de crezut ca va gasi intelegere de la Vodafone sau de la fostul proprietar, probabil ca acesta nici nu mai raspunde la telefon sau a blocat numarul respectiv!

sursa