Connect with us

MediaTEK Helio M70, procesor capabil de conectivitate 5G, a fost dezvaluit de catre taiwanezi. Mai mult decat atat, acest M70 este fabricat si pe o tehnologie de 7nm. Pana acum, cel mai performant la acest capitol era Helio X30, pe 10nm.

Helio M70 a fost anuntat oficial, insa nu vom vedea mai devreme de 2020 telefoane ce-l integreaza, asta inseamna cam jumatate de an. Probabil, in cadrul MWC 2020, la inceputul anului viitor, sa avem parte cu adevarat si de primele telefoane mai accesibile, dar cu 5G.

MediaTEK Helio M70

In sfarsit, MediaTEK Helio M70, 5G, 7nm si concurent Snapdragon

Desigur, pana atunci, ne vom astepta ca anumite companii sa anunte cateva modele si de ce nu, sa vedem si prototipuri. Tot pana atunci, vom vedea si ce se intampla cu cei de la Huawei. Posibil sa vedem modele flagship cu MediaTEK Helio M70? Putin probabil, insa nu exclus in contextul framatarilor ce au loc in aceasta perioada.

Tot putin probabil sa apara vreun LG, Xiaomi sau Samsung ce sa fie dotat cu MediaTEK, cred ca cel putin pentru inceput, va fi integrat in telefoanele chinezesti produse de companii mai mici. Oricum, nimic nu este exclus, ramane de vazut. In comunicatul oficial, cei de la MediaTEK amintesc despre OPPO si VIVO.

Este un procesor ARMv8.2-A (64-bit) fabricat pe o tehnologie de 7nm si primul cu nuclee de tip Cortex A77 si A55. Deci, fara A35 si A53, un aspect pozitiv. Desigur, acesta ofera inclusiv suport pentru rețelele 2G, 3G și 4G LTE. Potrivit lui Joe Chen, presedintele MediaTek, Helio M70 este cel puternic 5G SoC anuntat pana in prezent.

MediaTEK Helio M70 va atinge o viteza maxima de transfer de 4,7 Gbps (sub 6GHz) și va avea suport New Radio (NR) / 2 Component Carrier (CC). In plus, dispune de o tehnologie de comutare dinamica de banda ce aloca lațimea de banda de 5G necesara pentru aplicații si pentru a imbunatati eficiența modemului cu pana la 50%, dar și pentru a prelungi autonomia acumulatorului.

Apoi, ni se promite o Inteligenta Artificiala dusa la un nivel superior, suport pentru camerele foto de pana la 80MP, placa grafica Mali-G77, suport 4K si codare/decodare 60fps.

Pe hartie, detaliile tehnice sunt excelente, ramane sa vdem cum vor fi ele in realitate.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *