baterie

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019 sau 2020

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019 sau 2020

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019 – Despre aplicatiile de antivirus pe telefonul mobil, se pot spune multe. Mult mai multe fata de cele disponibile pentru Windows sau alte platforme.

Si numai dintr-un anumit motiv. O parte a utilizatorilor sustine ca pe Android nu ai nevoie de antivirus deoarece nu exista virusi, sunt insa multi care sustin contrariul. Personal, ma includ in prima categorie si fac parte dintre cei ce considera ca nu au nevoie de un antivirus pe telefonul mobil.

Mi-au trecut prin mana sute de telefoane, am folosit foarte multe, insa niciodata nu am instalat vreo aplicatie de tip antivirus. Mai mult decat atat, nu am luat vreun virus si nu am avut parte de neplaceri, indiferent de aplicatiile pe care le-am instalat sau de fisierele descarcate.

Spre exemplu, un virus “destept” pe un PC, poate provoca adevarate probleme. Poate sterge anumite date, poate patrunde adanc in fisierele sistemului de operare, poate pune stapanire pe datele personale, etc. Nu cunosc astfel de cazuri daca ne raportam la telefoanele mobile ce ruleaza sistemul de operare Android.

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019 sau 2020
Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019

De regula, principalele probleme (pe telefon) sunt data de aparitia reclamelor direct in launcer sau cele ce se suprapun peste anumite aplicatii, sau in browser. Insa, rezolvarea este de cele mai multe ori simpla si nu se impune instalarea unei aplicatii de tip antivirus.

Desigur, nimeni nu va opreste sa instalati o astfel de aplicatie! Aplicatiile Android cer anticipat accesul la fisierele personale, microfon, camera, locatie, etc. Astfel, putem sti cu exactitate ce anume incearca sa controleze si le putem refuza accesul.

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019 – Apoi, majoritatea aplicatiilor sunt filtrate chiar de catre Google Play, le instalam astfel din sursa oficiala si aparent, sigura. Cei ce cauta si instaleaza fisiere apk, o fac pe propria raspundere. Totusi, mai mult de a se trezi asaltati de reclame, nu cred ca au de suferit.

Magazinul Google Play, nu duce lipsa de aplicatii de tip antivirus pentru telefon. Sunt multe si majoritatea produse de companii celebre. ESET, AVG, Bit Defender, McAfee, Avira, Kaspersky sau Norton Mobile.

In afara de acestea, exista alte zeci sau sute. Daca totusi vreti sa fiti in siguranta sau sa va simtiti mai bine, recomand sa instalati una din prima categorie.

Aparent, cea mai descarcata si cea mai apreciata este AVG AntiVirus 2019 for Android Security Free. Peste 100 de milioane de instalari si peste 6 milioane de recenzii. Asta inseamna ca posesorii de telefoane mobile au incredere in astfel de aplicatii. Chiar si asa, pana si acestea contin reclame! Iata o recenzie:

Cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon in 2019 sau 2020

Majoritatea recenziilor sunt pozitive si se pare ca lumea instaleaza aceasta aplicatie. Iata ce promite , mult mai mult fata de un simplu scanner de antivirus. De fapt, cred ca majoritatea o folosesc pentru functiile extra:

Scanați aplicații, jocuri, setări și fișiere în timp real
Boostați viteza prin uciderea sarcinilor care încetinesc aparatul
Extindeți durata de viață a bateriei cu economisirea energiei
Curățați fișierele inutile pentru a elibera spațiu
Blocați aplicațiile sensibile cu un cod PIN, un model sau o amprentă digitală
Activați localizarea telefonului pierdut prin Google Maps
Ascundeți fotografiile private într-un seif criptat
Rămâneți anonim cu VPN
Scanați rețelele Wi-Fi pentru amenințări
Verificați descărcarea și încărcarea Wi-Fi
Obțineți o perspectivă asupra nivelului de permisiune al aplicațiilor instalate

Deci, in cazul in care vreti sa instalati o astfel de aplicatie, o puteti face fara probleme, insa nu este chiar un antivirus 100%. Acesti producatori au fost nevoiti sa se adapteze si sa scoata tot felul de solutii pentru platformele mobile. Acesta este adevarul si castiga prin reclamele afisate, nu stiu cati posesori de telefoane apeleaza la solutiile care costa.

Toate aceste aplicatii sunt AICI. Daca tot doriti sa instalati ceva de acest gen, nu apelati la cele ce se numesc “Super Cleaner” sau “Optimizer”. Majoritatea NU curata nimic si nici nu optimizeaza mare lucru.