Connect with us

Snapdragon 8 Gen 2 este testat deja de cativa producatori, procesorul cu care Qualcomm vrea sa-si consolideze pozitia de lider in domeniu. Este adevarat, Dimensity 9000 de la MediaTEK reuseste si el in anumite cazuri sa-l invinga in unele teste pe 8 Gen 1, dar producatorii par a se orienta mai mult spre solutiile de la Qualcomm, cel putin in materie de telefoane super premium.

Conform unor surse, sunt deja cativa producatori care testeaza acest chipset si Qualcomm pare sa fi primit un feedbak pozitiv. Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 (8550) va fi fabricat tot pe o tehnologie de 4nm, adica nu vor fi schimbari majore in acest sens. Si in comparatie cu versiunea de top (8 Gen 1) existenta in acest moment, performantele vor fi crescute cu 15%.

Snapdragon 8 Gen 2

Poate unora nu li se pare o imbunatatire substantiala, insa nu trebuie sa uitam ca aceste companii trebuie sa ramana in centrul atentiei si sa aduca imbunatatiri in fiecare an, poate si de 2 ori pe an. Probabil ca in utilizarea de zi cu zi, nu se va simti o crestere spectaculoasa de putere, dar sunt unele aspecte imbunatatite. Si cea mai mare problema ar fi legata de disiparea caldurii, multe modele de telefoane flagship cam sufera la acest capitol.

8 gen 2

Pana sa aflam specificatiile tehnice exacte si care va fi primul telefon lansat cu acest Snapdragon 8 Gen 2, am aflat ca cele 8 nuclee vor fi asezate 1+2+2+3 si nu 1+3+4, asa cum se intampla in prezent. De productie se va ocupa tot TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) si nu cred ca va mai dura mult pana cand producatorii de telefoane vor incepe sa anunte ca deja pregatesc modele cu acest chipset.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!