Connect with us

Stiri despre telefoane

De ce sunt ilegale aplificatoarele de semnal GSM fara certificare

Published

on

De ce sunt ilegale aplificatoarele de semnal GSM fara certificare

Recent, cei de la Autoritatea Naţionala pentru Administrare şi Reglementare in Comunicatii (ANCOM), au venit cu o precizare legata de aceste dispozitive ilegale. Se pare ca in ultima perioada, mai multi romani au inceput sa-si instaleze astfel de echipamente, unele care nu sunt chiar pe placul ANCOM.

Amplificatoarele de semnal GSM, functioneaza la fel cum o fac si cele pentru amplificarea semnalului WiFi, pe acestea le putem cumpara de peste tot. Sunt capabile sa preia semnalul de telefonie mobila (2G, 3G sau 4G) si sa-l amplifice, o solutie care in mod teoretic ar fi extrem de utila in anumite zone ale tarii.

Advertisement

Dar nu este deloc asa, ANCOM precizeaza in mod clar ca astfel de amplificatoare de semnal GSM, pot fi instalate numai cu acceptul operatorilor de telefonie mobila din Romania si mai mult, nu sunt permise cele fara marcajul CE.

sursa foto

De ce nu poate o persoana fizica sa utilizeze un astfel de amplificator? Deoarece acestea implica utilizarea spectrului de frecvenţe radio şi nu oricine are dreptul sa le foloseasca fara a detine licenţa de utilizare a spectrului radio.

Advertisement

Aparatele fara marcaj CE, pot produce interferenţe prejudiciabile care afecteaza buna funcţionare a serviciilor de telefonie mobila, atat utilizatorilor din aria de acoperire, dar şi furnizorilor. Daca utilizati deja un astfel de echipament, ar fi bine sa-l scoateti din uz doarece riscati o amenda de pana la 5000 de lei.

Conform celor de la adevarul.ro, ANCOM a scos din folosinta de la inceputul anului, nu mai putin de 20 de amplificatoare se semnal GSM. Acestea erau neconforme si provocau interferente serviciilor de comunicaţii electronice de telefonie mobila.

 

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Koss

  mai 14, 2020 at 12:37

  Folosesc un astfel de amplificator in banda 900 MHz la tara de 2 ani si nu am de gand sa-l scot din uz. Decat sa ies afara pe ploaie, pe ninsoare sau soare sa vb la telefon mai bine vorbesc din casa.

 2. Tudor C.

  decembrie 17, 2020 at 22:33

  Salut. Eu am cumparat un sistem acum vreo 2 ani de la vreausemnal.ro. Intr-adevar preturile echipamentelor sunt mai mari fata de ce gasesti pe alte site-uri, cum ar fi emag dar este calitate ! Nu am avut nici un fel de problema, merge ca si nou !

  Echipamentul se livreaza din Germania, vine cu toate documentele cerute de lege ( certificate CE, marcaje aplicate, garantie, manuale etc ). Daca am avut intrebari legate de montaj sau ajutor la montarea sistemului, am primit suport de specialitate fara sa platesc nimic in plus ! Eu ii recomand

 3. P. Spataru

  septembrie 10, 2021 at 03:35

  Intai sa asigure semnal unde e nevoie, apoi sa dea amenzi, astia de la ancom!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des