Acasă Stiri Android Si Noutati De ce sunt ilegale aplificatoarele de semnal GSM fara certificare

De ce sunt ilegale aplificatoarele de semnal GSM fara certificare

1

De ce sunt ilegale aplificatoarele de semnal GSM fara certificare

Recent, cei de la Autoritatea Naţionala pentru Administrare şi Reglementare in Comunicatii (ANCOM), au venit cu o precizare legata de aceste dispozitive ilegale. Se pare ca in ultima perioada, mai multi romani au inceput sa-si instaleze astfel de echipamente, unele care nu sunt chiar pe placul ANCOM.

Amplificatoarele de semnal GSM, functioneaza la fel cum o fac si cele pentru amplificarea semnalului WiFi, pe acestea le putem cumpara de peste tot. Sunt capabile sa preia semnalul de telefonie mobila (2G, 3G sau 4G) si sa-l amplifice, o solutie care in mod teoretic ar fi extrem de utila in anumite zone ale tarii.

Dar nu este deloc asa, ANCOM precizeaza in mod clar ca astfel de amplificatoare de semnal GSM, pot fi instalate numai cu acceptul operatorilor de telefonie mobila din Romania si mai mult, nu sunt permise cele fara marcajul CE.

sursa foto

De ce nu poate o persoana fizica sa utilizeze un astfel de amplificator? Deoarece acestea implica utilizarea spectrului de frecvenţe radio şi nu oricine are dreptul sa le foloseasca fara a detine licenţa de utilizare a spectrului radio.

Aparatele fara marcaj CE, pot produce interferenţe prejudiciabile care afecteaza buna funcţionare a serviciilor de telefonie mobila, atat utilizatorilor din aria de acoperire, dar şi furnizorilor. Daca utilizati deja un astfel de echipament, ar fi bine sa-l scoateti din uz doarece riscati o amenda de pana la 5000 de lei.

Conform celor de la adevarul.ro, ANCOM a scos din folosinta de la inceputul anului, nu mai putin de 20 de amplificatoare se semnal GSM. Acestea erau neconforme si provocau interferente serviciilor de comunicaţii electronice de telefonie mobila.

 

1 COMENTARIU

  1. Folosesc un astfel de amplificator in banda 900 MHz la tara de 2 ani si nu am de gand sa-l scot din uz. Decat sa ies afara pe ploaie, pe ninsoare sau soare sa vb la telefon mai bine vorbesc din casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here