Super aplicatie pe telefon pentru elevi, sau cei ce lucreaza la birou

Super aplicatie pe telefon pentru elevi, sau cei ce lucreaza la birou, am descoperit ca este in stare sa simplifice oarecum diverse activitati.

Este o aplicatie dezvoltata de catre cei de la Microsoft, functioneaza perfect si este extrem de inteligenta. Practic, transforma rapid intr-un fisier PDF, Word, etc., orice poza capturata cu telefonul mobil ce reprezinta un text.

super aplicatie pe telefon pentru elevi, sau cei ce lucreaza la birou

Concret, faci o poza unui text dintr-o carte sau document si aplicatia scrie pentru tine intr-un fisier tot textul pe care l-ai fotografiat.

Daca nu ati inteles inca despre ce este vorba, iata un tutorial de instalare si utilizare:

Aplicatia in Google Play si prima pagina care ni se deschide, imadiat dupa instalare:

Avem parte si de un scurt tutorial, ne dam seama rapid cam ce poate face aplicatia:

Este simplu de folosit. Ti se va deschide o aplicatie de camera, va trebui sa incadrezi textul dorit, apoi sa faci o poza. Daca apesi pe salvare, se va deschide o noua pagina. Asa cum se observa in captura nr 3, aplicatia iti ofera posibilitatea de a alege tipul fisierului in care vrei sa fie salvat documentul

In ultima captura se observa rezultatul, poza a fost convertita intr-un text, asta in cazul in care alegi fisier de tip Word. Este pur si simplu un text, acesta poate fi copiat, editat, partajat, etc.

CITESTE SI:  Iata cum poti vedea gratuit pe telefon multe posturi tv romanesti

Office Lens este o aplicatie gratuita si se descarca de AICI.

4 COMMENTS

  1. Folosesc OfficeLens de mult timp, este una din aplicațiile obligatorii pentru cei ce lucrează cu orice fel de hârtii(!), mai mici sau mai mari. Funcția de decupare automată a margiinilor hârtiei și de corectare a perspectivei, cel puțin astea merită toți banii. Mă rog, e gratuită ! Apoi că poate face salvare în cloud cu OneDrive, sau OneNote, este iarăși excepțional de util. Doar funcția de recunoaștere a textului (OCR) nu am încercat, pentru că folosesc un soft dedicat pe PC.
    Recomand aplicația cu toată căldura.

  2. A, jucați-vă un pic cu înclinarea telefonului, să vedeți ce frumos recunoaște marginile hârtiei, în timp real, apoi perspectiva va fi corectată automat astfel ca să rezulte forma corectă (dreptunghiulară) a hârtiei. Se recomandă ca fotografierea să fie făcută pe un fundal mai contrast, să poată fi recunoscute ușor marginile hârtiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here