Super aplicatie pe telefon pentru elevi, sau cei ce lucreaza la birou, am descoperit ca este in stare sa simplifice oarecum diverse activitati.

Este o aplicatie dezvoltata de catre cei de la Microsoft, functioneaza perfect si este extrem de inteligenta. Practic, transforma rapid intr-un fisier PDF, Word, etc., orice poza capturata cu telefonul mobil ce reprezinta un text.

super aplicatie pe telefon pentru elevi, sau cei ce lucreaza la birou

Concret, faci o poza unui text dintr-o carte sau document si aplicatia scrie pentru tine intr-un fisier tot textul pe care l-ai fotografiat.

Daca nu ati inteles inca despre ce este vorba, iata un tutorial de instalare si utilizare:

Aplicatia in Google Play si prima pagina care ni se deschide, imadiat dupa instalare:

Avem parte si de un scurt tutorial, ne dam seama rapid cam ce poate face aplicatia:

Este simplu de folosit. Ti se va deschide o aplicatie de camera, va trebui sa incadrezi textul dorit, apoi sa faci o poza. Daca apesi pe salvare, se va deschide o noua pagina. Asa cum se observa in captura nr 3, aplicatia iti ofera posibilitatea de a alege tipul fisierului in care vrei sa fie salvat documentul

In ultima captura se observa rezultatul, poza a fost convertita intr-un text, asta in cazul in care alegi fisier de tip Word. Este pur si simplu un text, acesta poate fi copiat, editat, partajat, etc.

CITESTE SI:  Noul Allview AVI cu interactiune vocala in limba romana

Office Lens este o aplicatie gratuita si se descarca de AICI.

4 COMMENTS

  1. Folosesc OfficeLens de mult timp, este una din aplicațiile obligatorii pentru cei ce lucrează cu orice fel de hârtii(!), mai mici sau mai mari. Funcția de decupare automată a margiinilor hârtiei și de corectare a perspectivei, cel puțin astea merită toți banii. Mă rog, e gratuită ! Apoi că poate face salvare în cloud cu OneDrive, sau OneNote, este iarăși excepțional de util. Doar funcția de recunoaștere a textului (OCR) nu am încercat, pentru că folosesc un soft dedicat pe PC.
    Recomand aplicația cu toată căldura.

  2. A, jucați-vă un pic cu înclinarea telefonului, să vedeți ce frumos recunoaște marginile hârtiei, în timp real, apoi perspectiva va fi corectată automat astfel ca să rezulte forma corectă (dreptunghiulară) a hârtiei. Se recomandă ca fotografierea să fie făcută pe un fundal mai contrast, să poată fi recunoscute ușor marginile hârtiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree