baterie

Telefoanele Google Pixel si Pixel XL lansate, iata preturi si primele pareri!

Telefoanele Google Pixel si Pixel XL lansate, iata preturi si primele pareri!

Telefoanele Google Pixel si Pixel XL lansate, iata pret si primele pareri! Au fost lansate in sfarsit si aceste telefoane sub brand Google, nu mai avem Nexus deoarece se pare ca erau invechite sau cel putin numele nu mai era ok, avem insa “Pixel” si probabil ca suna ceva mai bine, avem si Pixel Launcher, avem si Android Nougat, specificatii bune si preturi maricele.

Telefoanele nu arata chiar rau, insa mi se par cam ciudate la nivel de design, este ceva nou totusi si inca o data, scaparile din trecut la nivel de design se dovedesc acum ca au fost reale si oricum, seria Nexus a fost si ea destul de ciudata la nivel de design sau atipica mai corect spus.

Google Pixel hands-on:

Aceste terminala sunt realizate in parteneriat cu cei de la HTC si personal cred ca s-a terminat cu seria Nexus, au ingropat-o de tot si o spun cu oarecare parere de rau deoarece era o serie cu vechime si destul de apreciata de utilizatori. Sa lasam totusi Nexus in spate si sa vedem cu ce se lauda Google Pixel si Pixel XL!

Sticla fata si sticla spate, se aseamana oarecum cu iPhone, display de 5.5″ si 5″, noul Qualcomm Snapdragon 821 procesor 16 nm, quad core, Adreno 530 ca placa grafica, 4GB RAM si preturi dupa cum urmeaza:

google-pixel-2

Google Pixel va costa 649 USD, insa in Romania cu siguranta ca mai mult!

Google Pixel XL – 719  USD

Telefoanele sunt destul de asemanatoare la interior dar si la exterior, marea diferenta este data de diagonala ecranului, aceasta se prezinta astfel:

Google Pixel  display de 5 inch, 1920 x 1080 rezolutie, 441ppi densitatea de pixeli, AMOLED, Gorilla Glass 4

Google Pixel XL display de 5.5″, 2560 x 1440 rezolutie, 534ppi densitatea de pixeli, AMOLED, Gorilla Glass 4

 

La capitolul memorie interna si memorie RAM, lucrurile stau in felul urmator:

Gogle Pixel are 4GB RAM si 32 sau 128 stocare interna, fara slot SD!

Gogle Pixel XL are tot 4GB RA si tot 32 sau 128 stocare, tot fara slot SD!

Daca este sa uitam putin si spre acumulator, ambele telefoane au parte de incarcare rapida de ultima generatie si specificatiile sunt:

Google Pixel – 2770mAh, aparent cam putin

Google Pixel XL – 3450mAh

google-pixel-11

Ambele telefoane se lauda cu stabilizare optica, camera de 12.3 MP cu deschidere f2.0, focalizare laser, stabilizare optica, LED dual-tone, HDR+, captura 4K Ultra HD si stocare nelimitata în Google Photos, camera secundara are 8MP in cazul ambelor modele.

Daca tragem rapid o concluzie, avem de-a face cu doua telefoane cu specificatii tehnice de top, design destul de atipic, preturi cam mari, fara slot SD si cu acumulatori ce aparent sunt cam slabuti. Ramane de vazut cat de bine vor fi primite aceste doua modele de catre public si daca se vor ivi probleme in timp, ambele ruleaza Android 70. Nougat si Pixel Launcher.