Acasă Stiri Android Si Noutati Vodafone amendata de ANPC, nelimitat nu inseamna nelimitat!

Vodafone amendata de ANPC, nelimitat nu inseamna nelimitat!

0
nofollow

ANPC sau mai bine zis, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, a aplicat o amenda de 50.000 de lei operatorul de telefonie mobila Vodafone pentru utilizarea de practici comerciale incorecte, asta inseamna cam 11.000 euro si practici comerciale incorecte inseamna de fapt o mica, mica minciunica prin care ei sustineau ca utilizatorul de cartele prepay are la dispozitie minute si SMS-uri nationale nelimitate, insa acestea nu erau nelimitate si se opreau la 500.

“Consumatorilor le era impusă o condiție pe care le era imposibil să o respecte, numai profesionistul având capacitatea tehnică de a monitoriza apelurile primite. La fel se întâmpla și în cazul beneficiilor oferite la reîncărcarea diferitelor cartele, consumatorii, pentru a putea utiliza beneficiile achiziționate, fiind condiționați de numărul de apeluri primite”, precizează reprezentanții ANPC.

anpc33 vodafone amendata de anpc, nelimitat nu inseamna nelimitat!

“Prin utilizarea cuvântului nelimitat se înțelege faptul că nu există nicio restricție; practic, profesionistul utiliza acest termen doar în scop de marketing, consumatorii luând o decizie de tranzacționare pe care în alta situație nu ar fi luat-o”, au subliniat reprezentanții ANPC.

Conform unui comunicat al autorității, Vodafone punea la dispoziție consumatorilor o serie de oferte prepaid care includeau un număr fix de minute, SMS-uri sau acces la Internet. Oferta era valabilă 28 de zile, însă, în urma analizării reclamațiilor consumatorilor, a rezultat că, deși aceștia se aflau în perioada de valabilitate a ofertelor, serviciile de apelare au fost restricționate pentru că erau condiționate de un număr suficient de apeluri primite.

anpc33 vodafone amendata de anpc, nelimitat nu inseamna nelimitat!

De asemenea, o altă neregulă constatată se referă la cartelele reîncărcabile prin care se ofereau minute și SMS-uri naționale nelimitat. Operatorul de telefonie mobilă considera că utilizarea rezonabilă a serviciului înseamnă că numărul de minute al apelurilor inițiate nu depășește cu 500 numărul de minute primite. Website-ul prin care comerciantul își promova ofertele la aceste cartele nu menționa aceste restricționări.

sursa partiala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here