Connect with us

Apple a avut ceva de furca in ultima vreme cu diverse entitati si nu cred ca se bucura deloc. Aceasta companie este recunoscuta ca fiind destul de stricta in anumite privinte si mereu si-a dorit ca telefoanele lor sa fie unice, sa nu fie confundate cu cele Android si nici accesoriile sa nu fie comune.

Dar Uniunea Europeana are alte planuri si gigantul american va fi obligat sa se conformeze. Dupa ce am aflat ca din toamna noile modele de iPhone 15 vor fi dotate cu port de incarcare USB TIP-C, acum o alta veste interesanta ne ajunge pe la urechi.

In contextul in care Europa impune noi reguli prin Legea Pietelor Digitale (DMA), Apple se vede nevoita sa aduca modificari softului prezent pe noile modele de iPhone. Una dintre aceste schimbari, care se preconizeaza a fi implementat in acest an, este ca iOS 17 va permite utilizatorilor sa instaleze aplicatii din magazine alternative, nu doar din App Store.

Telefoanele iPhone calca pe urma celor cu Android!

Aceasta optiune va fi disponibila doar in cele 27 de tari ale Uniunii Europene, stim deja ca utilizatorii de Android au libertetea de a alege de unde isi descarca si ce fel de aplicatii instaleaza pe terminalele lor.

Asta inseamna ca telefoanele Apple vor veni si cu Google Play? Nu chiar asa (sunt incompatibile), dar ramane de vazut cum va trata producatorul aceasta obligatie. Pe de alta parte, Tim Cook, CEO-ul Apple, a sustinut mereu ca interzicerea instalarii de aplicatii din surse terte pe iPhone asigura o mai mare securitate, deoarece toate aplicatiile trebuie aprobate de Apple.

Ceea ce mi se pare oarecum corect si sa nu uitam ca telefoanele lor sunt parca mai sigure, privite cu o mai mare incredere si probabil, mai putin vulnerabile.

Telefoanele iPhone calca pe urma celor cu Android!

Si Japonia pare sa fie pe cale sa urmeze exemplul Europei, potrivit unui raport din Japan Times. Guvernul japonez a pregatit un set de reguli pe care Apple si Google ar trebui sa le respecte. Prin aceasta masura, guvernul japonez spera sa reduca preturile aplicatiilor si sa stimuleze competitia.

Desi utilizatorii de Android au libertatea de a descarca aplicatii din orice sursa, 97% aleg sa foloseasca Google Play Store. In contrast, Apple impune ca toate aplicatiile pentru iPhone sa fie descarcate exclusiv din App Store. In plus, reglementatorii japonezi doresc ca Apple si Google sa permita platile in aplicatii prin platforme terte, in loc sa impuna utilizarea propriilor lor platforme, care le permit sa perceapa o taxa de pana la 30%.

Nici nu stiu cum sa privim aceasta stire, daca este ok ceea ce se intampla sau daca nu cumva mai bine era ca producatorii sa aleaga ce vor sa faca cu propriile sisteme de operare si cu telefoanele pe care le fabrica.

Pe de alta parte, este adevarat ca nici monopolul pus de ei nu este chiar corect. Dar sa fim sinceri, nu cred ca vor fi multi utilizatori de iPhone care vor alege sa caute pe Google anumite aplicatii si sa le instaleze pe telefoanele lor. Cine isi cumpara un astfel de telefon, stie foarte bine ce vrea de la el si pe ce da banii!

Citeste acum si:

Am luat cel mai ieftin QLED 139 cm, pareri Horizon 55HQ8590U/C

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!