Acasă Tutoriale telefon 2020 Telefonul nu are Radio FM fara internet. Se poate instala o aplicatie?

Telefonul nu are Radio FM fara internet. Se poate instala o aplicatie?

1

Telefonul nu are Radio FM. Se poate instala o aplicatie? Raspunsul este simplu, NU se poate face nimic in acest sens si nici nu exista vreo aplicatie care sa rezolve aceasta problema.

Si este o problema destul de comuna. Multi isi cumpara telefoane mobile ce nu ai integrate un modul de Radio FM, apoi cauta pe diverse forumuri, anumite solutii sau incep sa adreseze intrebari.

Din pacate, nu se rezolva cu o aplicatie, am sa va explic si de ce. Nu este o problema de costuri, procesoarele Qualcomm au deja integrat in modem un modul FM Radio. Valabil si pentru procesoarele Kirin de la Huawei.

Daca ati observat, majoritatea telefoanelor mai ieftine, au trecut in dreptul specificatiilor tehnice: Radio FM. Valabil si pentru cele cu procesore MediaTEK. In acest ultim caz, indiferent de pretul telefonului, exista si aplicatia FM.

Atunci, din moment ce exista modulul FM Radio integrat in chipset, de ce nu exista si aplicatia? Sunt unele tutoriale pe net care ne explica cum poate fi activat acest modul FM. Insa, sunt tutoriale ce se refera numai la anumite modele de telefoane, cateva cazuri particulare. Puteti cauta aplicatia nextradio.apk.

Deci, nu exista o metoda universala, una ce sa cuprinda toate modelele de telefoane mobile.

Problema este ca acest modul, este blocat intentionat, mai mult ca sigur! Pana si cei de la Apple procedeaza in mod asemanator. Ganditi-va ca ei castiga din Apple Music, serviciul prin care utilizatorii de telefoane mobile, pot asculta muzica contra unei anumite sume.

Este si cazul telefoanelor cu Android. Toate au preinstalata aplicatia Google Music, o putem folosi tot impreuna cu un abonament. Apoi, mai exista in magazinul de aplicatii, titluri precum: Spotify, Deezer, Sound Cloud, etc. Putem adauga si YouTube.

Probabil sa fie o intelegere intre producatorii de telefoane mobile si dezvoltatorii acestor aplicatii. Daca toate telefoanele ar avea Radio FM, posibil ca o buna parte din utilizatori ar fi multumiti sa-si asculte postul de radio preferat, fara sa foloseasca o aplicatie ce utilizeaza conexiunea la internet (trafic de date) si fara sa plateasca pentru un playlist.

Deci, este si aici o buna strategie de marketing. Fara Radio FM pe telefoane = mai multi utilizatori ce vor folosi Apple Music, Google Play Music, etc. Si nu cautati in magazinul de aplicatii o rezolvare, nu veti gasi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here