baterie

ANPC vrea suspendarea ALTEX pe 30 de zile. Amenda de 50.000 lei

ANPC vrea suspendarea ALTEX pe 30 de zile. Amenda de 50.000 lei

Altex a fost amendata cu suma de 50.000 de lei si ANPC doreste suspendarea activitatii pe termen de 30 de zile. Este prima data cand aud o asemenea propunere, una destul de drastica. Amenda este si ea mare, 50.000 de lei inseamna aproximativ 10.000 de euro.

Asa cum deja ne imaginam, este vorba despre practicii comerciale incorecte. Se pare ca inspectorii au supravegheat activitatea online si au descoperit ceva neregului. Sa vedem ce se va intampla pana la urma si daca au facut ceva gresit, sa plateasca. Iata despre ce este vorba.

Operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, dar nu aplica reducerile din prețul de referinta (adica cel mai mic preţ practicat in acelaşi spaţiu de vanzare in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului presupus redus).

ANPC vrea suspendarea ALTEX pe 30 de zile. Amenda de 50.000 lei

Inspectorii au gasit pe site mai mult de 1.000 de produse cu abateri de pret. Halucinant ce declara reprezentatii Altex! Ei spun ca „nu pot fi corecți într-o piata în care nimeni nu este.”

“ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă. De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri”, se arată în comunicatul ANPC.