Connect with us

Stiri despre telefoane

Telefonul face zgomot cand il scuturi? Iata de ce

Published

on

Ai un telefon care face zgomot cand il scuturi? Iata care ar fi motivele si de ce nu ar trebui sa-ti faci griji. Dar mai intai, incearca sa vezi daca si al tau se comporta asa, trebuie numai sa-l agiti putin in dreptul urechii. Pana si cele mai scumpe pot scoate zgomote ciudate si enervante atunci cand sunt scuturate si nu, nu neaparat butoanele sunt vinovate!

Sunt si producatori mari care au recunoscut ca este un comportament normal si ca nu ar trebui sa ne speriem, nu este nimic stricat si piesele din interior nu se plimba nestingherite prin carcasa. Spre exemplu, Samsung chiar are un articol dedicat, acesta poate fi citit pe site-ul oficial, acolo dau cateva amanunte. Iata ce se intampla, 3 motive posibile.

zgomot telefon cand il scuturi

Daca ai un telefon mai ieftin, probabil ca deja te-ai obisnuit cu zgomote si ti-ai dat seama ca butoanele fizice nu stau bine in locasul lor, este vorba de cele de volum sau cel principal. Aceste telefoane nu au o constructie in care sa se fi investit prea mult si putem intelege.

Advertisement

Atunci cand auziti zgomote in timp ce scuturati telefonul, acestea pot fi cauzate de stabilizarea optica a camerei. Stabilizarea optica a imaginii (OIS) este un sistem care ajuta la reducerea miscarii camerei si la imbunatatirea calitatii fotografiilor si a inregistrarilor video, in special in conditii de iluminare slaba sau cand mana este instabila. Chiar si telefoanele din seria Galaxy S23 au acest comportament!

Telefonul face zgomot cand il scuturi? Iata de ce

Din acest sistem, fac parte si mici componente hardware, acestea pot face anumite zgomote atunci cand telefonul este miscat mai puternic, mai ales cand aplicatia de camera nu este pornita. Acest lucru se datoreaza caracteristicilor OIS si nu este un defect al produsului. Sunetele nu afecteaza functia si performanta telefonului mobil.

Unele telefoane au si un mecanism de focalizare a camerei care se poate misca usor in interior, iar acesta poate provoca un zgomot atunci cand aparatul este scuturat. Deci, sa spunem ca nu este nimic anormal la mijloc si nu este o problema a componentelor interne, nu trebuie sa ne speriem, nu trebuie sa vindem telefonul, dar nici sa nu abuzam cu miscarile mai puternice!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des