Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac? Atentie, trebuie sa stiti inca de la inceput ca tutorialul este valabil numai pentru acele telefoane mobile cu Android ce ruleaza pe platforma MediaTEK. Tutorialul se foloseste numai in cazul in care terminalul nu porneste orice ai face, refuza sa se deschida atunci cand apasam butonul power si nici macar nu poate fi conectat la un PC!

Problema se rezolva prin rescriere de soft, rescrierea se face numai cu telefonul oprit si acesta se conecteaza la PC dupa ce apasam butonul download in programul SP Flash Tools, program care se descarca gratuit de pe site-ul oficial si se instaleaza pe PC dupa ce se dezarhiveaza. In acest program, se alege “Download only”, in acest mod se evita pierderea codurilor IMEI! Trebuie sa mai stiti ca toate datele pesonale vor fi sterse, insa readuceti telefonul la viata!

Telefonul meu nu mai porneste – Multi intampina o problema atunci cand rescriu un soft cu MediaTEK, una dintre greseli este aceea ca telefonul este cuplat pornit la PC sau cuplat inainte de a apasa butonul “download”. Acesti pasi sunt gresiti si multe persoane fac aceasta eroare!

In cazul in care telefonul nu porneste nici dupa rescrierea de soft sau daca acesta nu este detectat automat de catre PC cand se apasa butonul “download” in aplicatia SP Flash Tools, atunci problemele sunt mai grave.

Tutorialul este realizat cu ajutorul unui telefon Bluboo Dual care a refuzat sa porneasca, insa a fost restaurat cu aceasta metoda.

Telefonul meu nu mai porneste – Trebuie sa aveti pentru modelul vostru fisierul de firmware corect! Codurile IMEI nu se pierd!

CITESTE SI:  Cum sa salvezi contactele din agenda telefonica si sa le copiezi

Se porneste aplicatia SP Flash Tools, se incarca fisierul scatter ce se afla in folderul ce contine sistemul de operare si apoi se selecteaza “Download only”

 

Telefonul meu nu mai porneste

Incarcarea fisierului scatter (se incarca intotdeauna cel cu denumirea MTXXXX)

Dupa ce ati facut toate astea, apasati pe butonul “Download”. Abia acum trebuie sa conectati telefonul la PC, conectarea se face prin intermediul unui cablu USB bun si nu se vor folosi prelungitoare USB sau dispozitive de tip USB HUB! Conexiunea este indicat sa fie directa, telefon – PC. Procedura va incepe, in partea de jos veti observa o banda galbena care indica starea. Nu interveniti asupra telefonului sau asupra calculatorului!

Telefonul meu nu mai porneste – Dupa ce rescrierea s-a finalizat, veti primi un mesaj ca cel de mai jos. Asta inseamna ca puteti acum sa deconectati telefonul de la PC si sa reincercati sa-l porniti. Daca era o problema de Android, telefonul ar trebui sa porneasca fara probleme, insa va fi ca unul proaspat scos din cutie! Veti fi nevoiti sa reconfigurati contul de Google si restul datelor. In cazul in care nici acum telefonul nu porneste si ecranul ramane negru, este o problema mai grava ce poate tine de acumulator, placa de baza, mufa de incarcare, etc. 

Telefonul meu nu mai porneste – In cazul in care telefonul porneste dar sistemul de operare sau telefonul nu functioneaza asa cum trebuie, inseamna ca ati rescris o versiune de Android incompatibila sau partial compatibila cu telefonul vostru! Retineti, se aplica numai dispozitivelor ce ruleaza pe platforma MediaTEK.

Sigur te intereseaza si:

More from Cosmin

Cum Setez Imaginea De Fundal Pe Un Telefon Android

Probabil multora li se va parea acest tutorial lipsit de sens si...
Citeste tot

3 Comentarii

  • Am făcut acum ceva timp așa cu un telefon Wink Glory și fișierul l-am descărcat de pe site-ul vostru , am urmat toți pași , și după nu sa mai aprins telefonu’ !

  • Nu te contrazic desi nu am patit personal niciodata. La rescrierea unui rom pot aparea probleme. Oricum, toate fisierele postate pe androidro sunt testate sau preluate din surse sigure. Intotdeauna rescrierea se face pe responsabilitatea utilizatorului.

  • Salut,
    Am un P6 Energy Lite si dupa ce i-am scos SIM-ul imi cere “parola de protejare a confidentialitatii”. Este telefonul meu, cumparat de nou, nu i-am setat niciodata o astfel de parola (aveam un desen pentru deblocarea telefonului). Am incercat sa ii dau factory reset dar dupa ce selectez “Recovery” imi da un mesaj “Nicio actiune”.
    Ce ii pot face?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *