Acasă Tutoriale telefon Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

25

Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac? Atentie, trebuie sa stiti inca de la inceput ca tutorialul este valabil numai pentru acele telefoane mobile cu Android ce ruleaza pe platforma MediaTEK. Tutorialul se foloseste numai in cazul in care terminalul nu porneste orice ai face, refuza sa se deschida atunci cand apasam butonul power si nici macar nu poate fi conectat la un PC!

Problema se rezolva prin rescriere de soft, rescrierea se face numai cu telefonul oprit si acesta se conecteaza la PC dupa ce apasam butonul download in programul SP Flash Tools, program care se descarca gratuit de pe site-ul oficial si se instaleaza pe PC dupa ce se dezarhiveaza. In acest program, se alege “Download only”, in acest mod se evita pierderea codurilor IMEI! Trebuie sa mai stiti ca toate datele pesonale vor fi sterse, insa readuceti telefonul la viata!

Telefonul meu nu mai porneste – Multi intampina o problema atunci cand rescriu un soft cu MediaTEK, una dintre greseli este aceea ca telefonul este cuplat pornit la PC sau cuplat inainte de a apasa butonul “download”. Acesti pasi sunt gresiti si multe persoane fac aceasta eroare!

In cazul in care telefonul nu porneste nici dupa rescrierea de soft sau daca acesta nu este detectat automat de catre PC cand se apasa butonul “download” in aplicatia SP Flash Tools, atunci problemele sunt mai grave.

Tutorialul este realizat cu ajutorul unui telefon Bluboo Dual care a refuzat sa porneasca, insa a fost restaurat cu aceasta metoda.

Telefonul meu nu mai porneste – Trebuie sa aveti pentru modelul vostru fisierul de firmware corect! Codurile IMEI nu se pierd!

Se porneste aplicatia SP Flash Tools, se incarca fisierul scatter ce se afla in folderul ce contine sistemul de operare si apoi se selecteaza “Download only”

 

Telefonul meu nu mai porneste Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

Incarcarea fisierului scatter (se incarca intotdeauna cel cu denumirea MTXXXX)

Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

Dupa ce ati facut toate astea, apasati pe butonul “Download”. Abia acum trebuie sa conectati telefonul la PC, conectarea se face prin intermediul unui cablu USB bun si nu se vor folosi prelungitoare USB sau dispozitive de tip USB HUB! Conexiunea este indicat sa fie directa, telefon – PC. Procedura va incepe, in partea de jos veti observa o banda galbena care indica starea. Nu interveniti asupra telefonului sau asupra calculatorului!

Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

Telefonul meu nu mai porneste – Dupa ce rescrierea s-a finalizat, veti primi un mesaj ca cel de mai jos. Asta inseamna ca puteti acum sa deconectati telefonul de la PC si sa reincercati sa-l porniti. Daca era o problema de Android, telefonul ar trebui sa porneasca fara probleme, insa va fi ca unul proaspat scos din cutie! Veti fi nevoiti sa reconfigurati contul de Google si restul datelor. In cazul in care nici acum telefonul nu porneste si ecranul ramane negru, este o problema mai grava ce poate tine de acumulator, placa de baza, mufa de incarcare, etc. 

Telefonul meu nu mai porneste – In cazul in care telefonul porneste dar sistemul de operare sau telefonul nu functioneaza asa cum trebuie, inseamna ca ati rescris o versiune de Android incompatibila sau partial compatibila cu telefonul vostru! Retineti, se aplica numai dispozitivelor ce ruleaza pe platforma MediaTEK.

Telefonul meu nu mai porneste, ce trebuie sa fac?

25 COMENTARII

 1. Am făcut acum ceva timp așa cu un telefon Wink Glory și fișierul l-am descărcat de pe site-ul vostru , am urmat toți pași , și după nu sa mai aprins telefonu’ !

 2. Nu te contrazic desi nu am patit personal niciodata. La rescrierea unui rom pot aparea probleme. Oricum, toate fisierele postate pe androidro sunt testate sau preluate din surse sigure. Intotdeauna rescrierea se face pe responsabilitatea utilizatorului.

 3. Salut,
  Am un P6 Energy Lite si dupa ce i-am scos SIM-ul imi cere “parola de protejare a confidentialitatii”. Este telefonul meu, cumparat de nou, nu i-am setat niciodata o astfel de parola (aveam un desen pentru deblocarea telefonului). Am incercat sa ii dau factory reset dar dupa ce selectez “Recovery” imi da un mesaj “Nicio actiune”.
  Ce ii pot face?
  Multumesc!

 4. BROM ERRORL S_FT_ENABL_DRAM_FAIL (4032)

  [EMI] Enable DRAM Failed!
  [HINT]: Please check your load matche to your target which is to be downloaded

  Asta imi apare in SPFlash cand ii dau scriere la stock.
  Inainte am incercat sa scriu remix (android7 nougat), si a ramas in bootloop, Iar cand am vrut sa ii dau revenire la stock mi-a aparut mesajul acesta si pa, nu se mai aprinde nici in recovery.

  Un sfat, o idee de reparare ?

 5. Salutare
  Am un Philps s309 si am incercat sa deblochez bootloader-ul prin fasboot mode , am dat comanda “”fastboot oem unlock”” a aparut pagina de selectie cu “”yes or no “” , butonul de volum + nu functioneaza (nu da nici o comanda) in schimb cel de volum– functioneaza , nu cred ca este un bug , este intentionat blocat sa nu poti selecta optiunea “yes”
  Telefonul are instalat android 5.1 platforma mediatek cu chip mt-6572__nu pot root-a telefonul pentru ca nu are deblocat bootloaderul . are instalate ( default) o gramada de aplicatii unele sunt utile altele nu , si nu pot sa le activez ca sunt blocate (( exemplu are instalat browser-ul chrome si nu-mi da voie sa-l sterg si nici sa instalez altul))
  Am citit ca mai sunt si la alte modele de telefoane acceasi chestie cu blocare buton volum plus sau minus
  Intrebarea este __se cunoaste o solutie pentru rezolvare , ceva o manevra (smecherie) cunoscuta de developerii de android ???____multumiri cu anticipatie

 6. Telefonul s-a descărcat în timpul update-ului , actualizării de peste noapte. În urma acestui proces , dimineața, telefonul nu a mai pornit .Ce ar trebui sa fac ?

 7. Am un Huawei p9 lite 2017 și nu se mai încărca si nici ledul de încărcare nu se aprinde după ce iam rebagat androidul lui și o primit actualizare la android 8 so actualizat, totul era in regula nicio eroare o zis că își da repornire si nu mai pornește ,bateria era cam 80% in timpul actualizări
  Ce are telefonul vă rog să mă ajutați

  • Salut! Am un j3 2017 nu l-am folosit o perioadă acum nu mai porneste deloc l-am tinut la încărcat vreo 12 ore si tot degeaba telefonul este luat în august 2019 din octombrie 2019 nu l-am mai folosit fiindca am fost arestat …acum nu stiu ce sai fac…am un alt samsung dar in j3 am foarte multe numere care imi trebuiesc

 8. 1 Trimiteti telefonul in garantie sau il duceti la un service gsm
  2 Il desfaceti telefonul si inlocuiti piesa defecta cu alta noua si compatibila
  3 Va cumparti alt telefon mobil
  Optiunea 2 nu va recomand ca nu aveti experienta

 9. Salut cineva care știe o aplicație ceva
  Am u telefon Zte 530 sau ceva de genu si i am futut butonul de alimentare degeaba apăs pe el nu se întâmplă nimic știe cineva vre o aplicație sa repornesc telefonul? Nu sa ii inchid ecranul si sa il deblochez sa il Repornesc

 10. Luand in considerare situatia intampinata de si informatiile primite din partea unitatii service dorim sa va relatam ca situatia pe care aceasta a intampinato nu este una general valabila pentru produsele noastre si nu reprezinta un viciu de fabricatie al modelului pe care il are in posesie asa cum presupuneti
  BROM ERRORL S_FT_ENABL_DRAM_FAIL (4032)
  [EMI] Enable DRAM Failed!
  [HINT]: Please check your load matche to your target which is to be downloaded
  Imi apare in SPFlash cand ii dau scriere la stock.
  Inainte am incercat sa scriu remix (android7 nougat), si a ramas in bootloop, Iar cand am vrut sa ii dau revenire la stock mi-a aparut mesajul acesta si pa, nu se mai aprinde nici in recovery.

 11. La rescrierea unui rom pot aparea probleme oricum toate fisierele postate pe androidro sunt testate sau preluate din surse sigure intotdeauna rescrierea se face pe responsabilitatea lui Cosmin

 12. am si eu un ihunt titan p11000 pro am urmat pasi de mai sus , telefonul se aprinde dar nu ma lasa sa trec mai departe de punerea amprentei si nici nu ma lasa sa trec mai departe imi spune ” aplicatia setari sa oprot”

 13. Luand in considerare situatia intampinata de dumneavoastra si informatiile primite din partea unitatii service dorim sa va relatam ca situatia pe care aceasta a intampinato nu este una generala valabila pentru produsele noastre si nu reprezinta un viciu de fabricatie al modelului pe care il are in posesie asa cum presupuneti
  La scrierea unui rom nu pot aparea probleme oricum toate fisierele postate pe androidro sunt testate preluate din surse sigure intotdeauna rescrierea se face pe responsabilitatea androidro

 14. Luand in considerare situatia intampinata de dumneavoastra informatiile primite din partea unitatii service dorim sa va relatam ca situatia intampinata nu este una generala valabila pentru produsele noastre nu reprezinta un viciu de fabricatie al modelului pe care il aveti in posesie asa cum presupuneti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here