baterie

Dovedit – utilizarea telefonului mobil poate cauza tumori

Dovedit - utilizarea telefonului mobil poate cauza tumori

Dovedit – utilizarea telefonului mobil poate cauza tumori – este o stire interesanta ce a curs astazi prin mediul online. Interesanta deoarece decizia a fost data de o curte de apel din Torino, Italia. Nu este un diagnostic dat de medici, cel putin nu in acest caz.

Concret, un angajat Telecom Italia, sustine ca s-a imbolnavit grav dupa ce a fost nevoit sa utilizeze telefonul mobil foarte mult, in interes de serviciu. Roberto Romeo spune ca a folosit mobilul in jur de 5 ore pe zi.

img_n659 Honor 8 si Huawei P9 printre telefoanele cu cea mai mare valoare SAR

Judecatorii au apelat la doi doctori, care au sustinut ca utilizarea îndelungata a unui telefon mobil, poate fi asociata cu un risc ridicat de aparitie a unor tumori la cap. Prin utilizare indelungata, acestia inteleg cel putin 30 de minute în fiecare zi, timp de 10 ani.

Si trebuie sa recunoastem ca majoritatea posesorilor de telefoane mobile, petrec cel putin 30 de minute pe zi utilizand-ul. Nu este clar daca prin utilizare, doctorii inteleg conversatii telefonice sau navigare pe web, jocuri, filme, etc.

Atat Walter Ricciardi, presedinte al Higher Health Institute cat si Roberto Speranza, ministrul Sanatatii, critica decizia si spun ca nu sunt dovezi care sa arate ca utilizarea unui telefon mobil cauzeaza tumori.

Este totusi adevarat, telefoanele mobile emit radiatii electromagnetice. Radiatia emisa de telefoanele mobile, este una de tip ne-ionizanta si ar avea un nivel de energie mai scazut in comparatie cu cea ionizanta. In doze foarte mari, aceste radiatii pot fi daunatoare daca populatia este expusa in mod indelungat si asta deoarece pot incalzi tesuturile, aspect dovedit de United States National Cancer Institute.

Acestia mai sustin ca radiatia ne-ionizanta nu afecteaza ADN-ul uman si nu provoaca apariţia cancerului. Deci, putem spune ca pentru moment, adevarul este undeva la mijloc, cel putin in acest caz.

Citeste si: Care sunt telefoanele care emit cele mai mari radiatii SAR (in 2019)