Connect with us

Stiri despre telefoane

Dovedit – utilizarea telefonului mobil poate cauza tumori

Published

on

Dovedit – utilizarea telefonului mobil poate cauza tumori – este o stire interesanta ce a curs astazi prin mediul online. Interesanta deoarece decizia a fost data de o curte de apel din Torino, Italia. Nu este un diagnostic dat de medici, cel putin nu in acest caz.

Concret, un angajat Telecom Italia, sustine ca s-a imbolnavit grav dupa ce a fost nevoit sa utilizeze telefonul mobil foarte mult, in interes de serviciu. Roberto Romeo spune ca a folosit mobilul in jur de 5 ore pe zi.

img_n659 Honor 8 si Huawei P9 printre telefoanele cu cea mai mare valoare SAR

Judecatorii au apelat la doi doctori, care au sustinut ca utilizarea îndelungata a unui telefon mobil, poate fi asociata cu un risc ridicat de aparitie a unor tumori la cap. Prin utilizare indelungata, acestia inteleg cel putin 30 de minute în fiecare zi, timp de 10 ani.

Advertisement

Si trebuie sa recunoastem ca majoritatea posesorilor de telefoane mobile, petrec cel putin 30 de minute pe zi utilizand-ul. Nu este clar daca prin utilizare, doctorii inteleg conversatii telefonice sau navigare pe web, jocuri, filme, etc.

Atat Walter Ricciardi, presedinte al Higher Health Institute cat si Roberto Speranza, ministrul Sanatatii, critica decizia si spun ca nu sunt dovezi care sa arate ca utilizarea unui telefon mobil cauzeaza tumori.

Este totusi adevarat, telefoanele mobile emit radiatii electromagnetice. Radiatia emisa de telefoanele mobile, este una de tip ne-ionizanta si ar avea un nivel de energie mai scazut in comparatie cu cea ionizanta. In doze foarte mari, aceste radiatii pot fi daunatoare daca populatia este expusa in mod indelungat si asta deoarece pot incalzi tesuturile, aspect dovedit de United States National Cancer Institute.

Advertisement

Acestia mai sustin ca radiatia ne-ionizanta nu afecteaza ADN-ul uman si nu provoaca apariţia cancerului. Deci, putem spune ca pentru moment, adevarul este undeva la mijloc, cel putin in acest caz.

Citeste si: Care sunt telefoanele care emit cele mai mari radiatii SAR (in 2019)

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Anonim

  ianuarie 17, 2020 at 19:34

  Poate fi asociat sau este sigur că va cauza boli?
  Când se fac afirmații din astea care să te determine să renunți la ceva, ar trebui să se ofere siguranța că lipsa acelor factori ( telefon, tutun, alimente, etc. ) , garantează lipsa apariției acelor boli. Altfel, sunt doar speculații.

 2. Cosmin

  ianuarie 17, 2020 at 20:03

  Pai unii medici susțin ceva, judecătorii susțin altceva.

 3. Cosmin

  ianuarie 17, 2020 at 20:11

  Poate fi asociat. Asa spun medicii, pe ei sa-i credem.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des