Connect with us

Stiri despre telefoane

FCC cere scoaterea TikTok din Google Play si Apple Store

Published

on

FCC cere scoaterea TikTok din Google Play si Apple Store, dar asta nu inseamna automat ca asa se va intampla, cert este ca nu ar fi prima data cand auzim vesti proaste ce vizeaza compania chineza ByteDance, cea din spatele popularei aplicatii.

Intr-o scrisoare din 24 iunie adresata directorilor generali ai Apple și Google, comisarul FCC (Brendan Carr) a descris compania ByteDance ca fiind „îndatorata” fața de guvernul chinez și obligata prin lege sa respecte anumite solicitari de supraveghere. Citand un raport recent BuzzFeed News conform caruia personalul chinez de la ByteDance a accesat datele utilizatorilor TikTok din SUA în mai multe ocazii, Carr a spus ca acuzațiile au aratat ca TikTok incalca anumite politici pe care Google si Apple trebuie sa le respecte in mod clar.

tiktok google play

Cei din spatele aplicatiei se apara si spun ca „La fel ca multe companii globale, TikTok are echipe de inginerie în întreaga lume” „Utilizam controale de acces, cum ar fi criptarea și monitorizarea securitatii pentru a proteja datele utilizatorilor, iar procesul de aprobare a accesului este supravegheat de echipa noastră de securitate din SUA.”

Advertisement

Totusi, FCC (Federal Communications Commission) nu joaca niciun rol in reglementarea serviciilor precum magazinele de aplicații, iar eforturile anterioare ale guvernului SUA de a interzice TikTok au palit pe fondul contestațiilor judecatorești. Deciziile despre cum și daca FCC ar trebui sa acționeze, necesita acceptarea președintei Jessica Rosenworcel, care conduce agenția federala. Asistam iar la un joc de-a soarecele si pisica, dar este cert ca voci care cer scoaterea TikTok din magazinele de aplicatii, apar din ce in ce mai des.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    iulie 5, 2022 at 07:54

    Ar fi un lucru extraordinar. Mai multă dezinformare si prostie ca pe tik tok nu gasesti pe niciunde.Bine, si Facebook este tot pe acolo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des