Connect with us

Stiri despre telefoane

Tizen Noul Sistem De Operare De La Samsung

Published

on

Tizen este un nou sistem de operare pentru dispozitive, smartphone-uri , tablete , televizoare inteligente . Este un sistem open source  care își propune să ofere o experiență consistentă pe toate dispozitivele. Componente principale Tizen sunt Linux  și WebKit Runtime.

Proiectul Tizen se află în cadrul Linux Foundation și este codus de un grup de coordonare tehnică (STG), compus din Intel și Samsung .

Primul telefon care va rula noul sistem de operare Tizen va fi un telefon Samsung cu procesor quad core.Noul dispozitiv va fi lansat in toamna acestui an si se pare ca va fi dotat cu un ecran cu o rezolutie HD, procesor cortex A9 de 1.4 si 1.6 GHz, iar ca procesor grafic o sa intalnim un Mali 400.

Advertisement

Se pare ca noul telefon se va numi Galaxy Tizen iar Samsung vrea ca acest nou sistem de operare sa ruleze mai fluent decat Android-ul si sa consume resurse mai putine.Ramane insa de vazut in ce mod va fi posibil acest lucru si daca Tizen va fi capabil sa tina piept robotelului verde.

Sursa fotografie

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des