Connect with us

Stiri despre telefoane

Doar 2 producatori de telefoane cresc in Europa

Published

on

Doar 2 producatori de telefoane cresc in Europa, sunt date venite de la counterpointresearch.com, unele ce ne arata livrarile de telefoane mobile din 2023, comparate cu aceeasi perioada a anului trecut, dar chiar mai mult de atat!

Livrarea de telefoane mobile pe teritoriul european a inregistrat un declin alarmant in cel de-al doilea trimestru al anului 2023, marcand un minim al ultimului deceniu. Conform raportului, livrarile s-au redus cu 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la cel mai scazut nivel din primul trimestru al anului 2012.

Europa de Vest a fost zona cea mai afectata, cu o scadere de 14% fata de anul trecut, in timp ce in Europa de Est scaderea a fost de numai 8%. In mod ciudat, singura crestere apare in Rusia, sunt 4 procente in plus.

Advertisement

Numai 2 producatori de telefoane au simtit o crestere

Marca OPPO a fost una dintre cele mai afectate, cu o scadere dramatica de 51% a livrarilor datorita unor probleme legate de patente si instabilitatea pietei. Pe de alta parte, Realme, un competitor in crestere, a simtit o crestere de 12%, sustinuta in special de performanta sa pe piata ruseasca, unde a profitat de plecarea giganților Samsung si Apple.

Honor este un alt producator ce a reusit sa obtina o crestere de 9% in Europa, asta in ciuda circumstantelor, gratie expansiunii sale in afara Chinei.

Conform acestui raport, Xiaomi inregistreaza o scadere a livrarilor cu 9%, Apple cu 21% (cea mai mare) si Samsung cu 9 procente.

Advertisement

Harshit Rastogi, un analist de cercetare de la Counterpoint, a subliniat ca, in ciuda scaderii in volum, segmentele de piata cu preturi mai ridicate au castigat teren. “Desi vanzarile au scazut, dispozitivele cu preturi de peste 600 de dolari capata o pondere tot mai mare pe piata,” a spus el.

Proiectiile pentru restul anului nu sunt incurajatoare. Conform lui Jan Stryjak, director asociat la Counterpoint, este putin probabil ca piata sa isi revina in totalitate anul acesta. “Vanzarile de smartphone-uri in 2023 vor fi mai mici decat in 2022, stabilind un nou prag de jos pentru industrie. Cu toate acestea, urmatoarele modele de iPhone si Samsung ar putea stimula cresterea vanzarilor,” a declarat el.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des