Connect with us

Stiri despre telefoane

Bani la negru prin metoda RAMBURS, ce spune ANAF

Published

on

Bani la negru prin metoda RAMBURS, ce spune ANAF – Asa cum probabil deja ati aflat, ANAF si alte institutii ale statului s-au pus pe treaba si vor sa verifice cat mai mult in Romania. Lucru bun, probabil ca evaziunea fiscala este la mare moda in Romania.

In articolul de aici, scriam despre faptul ca firmele de curierat vor anunța la ANAF plațile ramburs facute de romani atunci cand fac cumparaturi online – OUG 67/2022 deja adoptata si publicata in Monitorul Oficial.

ramburs anaf

Multi s-au intrebat despre ce este vorba, am ascultat si la radio anumite dezbateri pe acest subiect, parerile fiind multe si impartite. Insa, ne spune chiar Lucian Ovidiu Heiuş despre ce este vorba, acesta fiind Presedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala (ANAF).

Advertisement

Astazi, 20 mai 2022, el ne informeaza ca toate firmele de curierat vor trebui sa puna la dispoziţie o baza de date cu livrarile care se fac cu plata ramburs. De ce? Ei bine, se pare ca evazioniştii au gasit o poarta deschisa prin comertul online. Heius declara ca evazionistii aduc in tara produse, le vand online iar ceea ce se plateste raburs este la negru.

Comertul în Romania şi-a modificat modul în care se desfaşoara. Fiecare dintre noi am cumparat cel puţin o data de pe net si in analizele de risc pe care le fac colegii noştri de la Inspecţia Fiscala, am constatat ca de multe ori un expeditor livrează foarte multe produse şi culmea, când cautam acel expeditor, constatam ca nu exista sau exista dar nu declara aproape nimic. Şi atunci ne-am dat seama că există o nişă pe care au găsit-o evazioniştii, acest comerţ electronic. Aduc produse, le vand în sistem online, ceea ce se plateşte cu cardul sau prin banca şi îl înregistreaza, ceea ce plateşte ramburs, este la negru.”

Desigur, este un aspect pozitiv, ramane de vazut cum vor putea verifica acest aspect, ne putem inchipui ca este un volum urias de comenzi intr-o anumita luna, probabil zeci de mii de comenzi. Seful ANAF mai spune ca “Daca dintr-o societate comerciala pleaca foarte multe produse si aceasta nu declara nimic, clar te-ai dus a doua zi acolo“. Si inca o declaratie interesanta: “Parcă ne-am saturat sa vedem Antifrauda alergand după un comerciant care vinde doi covrigi şi un suc”.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Ix

    mai 21, 2022 at 07:37

    Tactica este ca isi ocupa timpul cu asta ca sa nu actioneze la marea evaziune fiscala a grupurilor de interese.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171