Acasă Stiri Android Si Noutati Top diferit AnTuTu, preferintele utilizatorilor, RAM, display, procesor, etc

Top diferit AnTuTu, preferintele utilizatorilor, RAM, display, procesor, etc

1

Daca pana acum eram obisnuiti cu topurile lunare publicate de AnTuTu in care puteam observa care sunt cele mai performante (teoretic) telefoane, de data aceasta, tot cei de la AnTuTu ne propun ceva diferit.

Orice telefon testat in acest benchmark isi lasa o amprenta, sunt colectate anumite date legate de smartphone. Si cum zilnic sunt testate sute de mii de telefoane, cei de la AnTuTu ne ofera cateva statistici chiar interesante. Astfel, putem vedea care sunt cele mai raspandite telefoane (ca dotari) la nivel global, putem spune ca asa ar arata un terminal perfect.

Observam care sunt cele mai populare diagonale si rezolutia lor, cele mai raspandite procesoare, dar si detalii legate de memoria RAM, ROM sau versiunea sistemului de operare Android.

AnTuTu – diagonala display cea mai populara:

antutu

Diagonala de 6″ este cea mai populara, 14.56% dintre telefoanele testate in AnTuTu au aceasta caracteristica. Apoi, diagonala de 5.5″ urmata de 6.2″, 6.3″, 5.1, etc. Acest trend al ecranului cat mai mare a fost dat de panourile 18:9 sau de cele cu notch, ele au permis producatorului sa fabrice un telefon cu dimensiuni rezonabile dar un display cat mai mare.

Un ecran mai mare si automat un telefon de dimensiuni putin mai mari inseamna loc mai mult pentru o baterie mai buna, transfer termic mai eficient si per total, o experienta multimedia superioara.

AnTuTu – rezolutie display:

antutu

Rezolutia ecranului este si ea foarte importanta, pana la urma degeaba ai un ecran mare daca nu te poti bucura de el. Ideal ar fi ca un display de 6″ sa nu aiba o rezolutie mai mica de 1080p, asta inseamna FHD. Din pacate, inca se mai fabrica terminale inferioare din acest punct de vedere.

FHD cea mai populara rezolutie, 24.10%, urmata de 1080×2160 pixeli cu 17.48″ si HD cu putin peste 10%.

AnTuTu – procesoare:

antutu

Nu ne sunt date aici foarte multe detalii, ne multumim cu numarul de nuclee si nu cu producatorul de procesoare sau cu modelele cele mai populare. Totusi, observam ca procesoarele cu 8 nuclee sunt extrem de raspandite si ajung pana la 78.06%.

AnTuTu – memorie RAM:

antutu

Putem spune ca la acest capitol avem parte de o mica surpriza. Telefoanele cu 6GB memorie RAM par a fi cele mai populare si ajung pana la un procentaj de 35.39%. Apoi, urmeaza 4GB RAM cu 28.79%. Apar si modele cu 8GB RAM, un procentaj nu foarte mare dar superior celor cu 2GB RAM. 7.52% vs 7.04%.

AnTuTu – memorie interna:

antutu

Teoretic, la 64GB ROM nu prea ai mai avea nevoie de un card de memorie, asta in cazul in care nu filmezi mult la rezolutie inalta sau daca nu copiezi in memorie tot felul de filme sau alte fisiere mari. 64GB ROM cu 40.99%, apoi 32GB cu 15.83%. Telefoanele cu 256GB stocare nu sunt pentru moment foarte raspandite in AnTuTu, au un procentaj de numai 2.43%.

AnTuTu – sistemul de operare Android:

antutu

Nici urma de Android 9 PIE, probabil ca isi va face simtita prezenta intr-un top ulterior. In schimb, Android Oreo este cel mai popular, apar doua versiuni aici. Android 8.0 si Android 8.1. Android 7 Nougat inca se bucura de popularitate sau putem spune ca acele telefoane nu au primit inca update macar la 8 Oreo, probabil nici nu vor mai primi. Cu siguranta ca exista inca telefoane cu versiuni anterioare, acestea nu apar insa in acest top AnTuTu.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here