Connect with us

Stiri despre telefoane

Top diferit AnTuTu, preferintele utilizatorilor, RAM, display, procesor, etc

Published

on

Daca pana acum eram obisnuiti cu topurile lunare publicate de AnTuTu in care puteam observa care sunt cele mai performante (teoretic) telefoane, de data aceasta, tot cei de la AnTuTu ne propun ceva diferit.

Orice telefon testat in acest benchmark isi lasa o amprenta, sunt colectate anumite date legate de smartphone. Si cum zilnic sunt testate sute de mii de telefoane, cei de la AnTuTu ne ofera cateva statistici chiar interesante. Astfel, putem vedea care sunt cele mai raspandite telefoane (ca dotari) la nivel global, putem spune ca asa ar arata un terminal perfect.

Observam care sunt cele mai populare diagonale si rezolutia lor, cele mai raspandite procesoare, dar si detalii legate de memoria RAM, ROM sau versiunea sistemului de operare Android.

Advertisement

AnTuTu – diagonala display cea mai populara:

Diagonala de 6″ este cea mai populara, 14.56% dintre telefoanele testate in AnTuTu au aceasta caracteristica. Apoi, diagonala de 5.5″ urmata de 6.2″, 6.3″, 5.1, etc. Acest trend al ecranului cat mai mare a fost dat de panourile 18:9 sau de cele cu notch, ele au permis producatorului sa fabrice un telefon cu dimensiuni rezonabile dar un display cat mai mare.

Un ecran mai mare si automat un telefon de dimensiuni putin mai mari inseamna loc mai mult pentru o baterie mai buna, transfer termic mai eficient si per total, o experienta multimedia superioara.

AnTuTu – rezolutie display:

Rezolutia ecranului este si ea foarte importanta, pana la urma degeaba ai un ecran mare daca nu te poti bucura de el. Ideal ar fi ca un display de 6″ sa nu aiba o rezolutie mai mica de 1080p, asta inseamna FHD. Din pacate, inca se mai fabrica terminale inferioare din acest punct de vedere.

Advertisement

FHD cea mai populara rezolutie, 24.10%, urmata de 1080×2160 pixeli cu 17.48″ si HD cu putin peste 10%.

AnTuTu – procesoare:

Nu ne sunt date aici foarte multe detalii, ne multumim cu numarul de nuclee si nu cu producatorul de procesoare sau cu modelele cele mai populare. Totusi, observam ca procesoarele cu 8 nuclee sunt extrem de raspandite si ajung pana la 78.06%.

AnTuTu – memorie RAM:

Putem spune ca la acest capitol avem parte de o mica surpriza. Telefoanele cu 6GB memorie RAM par a fi cele mai populare si ajung pana la un procentaj de 35.39%. Apoi, urmeaza 4GB RAM cu 28.79%. Apar si modele cu 8GB RAM, un procentaj nu foarte mare dar superior celor cu 2GB RAM. 7.52% vs 7.04%.

Advertisement

AnTuTu – memorie interna:

Teoretic, la 64GB ROM nu prea ai mai avea nevoie de un card de memorie, asta in cazul in care nu filmezi mult la rezolutie inalta sau daca nu copiezi in memorie tot felul de filme sau alte fisiere mari. 64GB ROM cu 40.99%, apoi 32GB cu 15.83%. Telefoanele cu 256GB stocare nu sunt pentru moment foarte raspandite in AnTuTu, au un procentaj de numai 2.43%.

AnTuTu – sistemul de operare Android:

Nici urma de Android 9 PIE, probabil ca isi va face simtita prezenta intr-un top ulterior. In schimb, Android Oreo este cel mai popular, apar doua versiuni aici. Android 8.0 si Android 8.1. Android 7 Nougat inca se bucura de popularitate sau putem spune ca acele telefoane nu au primit inca update macar la 8 Oreo, probabil nici nu vor mai primi. Cu siguranta ca exista inca telefoane cu versiuni anterioare, acestea nu apar insa in acest top AnTuTu.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Costy b

    octombrie 18, 2018 at 09:25

    Interesant ?????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des