Acasă Stiri Android Si Noutati TOP viteze la internet in 2017, Orange vs Digi vs Vodafone vs...

TOP viteze la internet in 2017, Orange vs Digi vs Vodafone vs Telekom

7
nofollow

TOP viteze la internet in 2017, Orange vs Digi vs Vodafone vs Telekom, clasamentul a fost prezentat de catre ANCOM, datele sunt valabile pe anul 2017.

In a doua parte a anului 2017, utilizatorii de internet din Romania au experimentat viteze medii de descarcare in crestere, de 115 Mbps pentru internet fix si 20 Mbps pentru internet mobil, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix si mobil din Romania, actualizate astazi pe Netograf.ro” Sorin Grindeanu, presedintele arbitrului telecom (ANCOM) si fost prim-ministru al Romaniei.

top viteze la internet in 2017, orange vs digi vs vodafone vs telekom

Au fost analizate prin intermediul platformei www.netograf.ro, datele legate de internetul fix, dar si cel mobil:

top viteze la internet in 2017, orange vs digi vs vodafone vs telekom

La capitolul viteze de download, Orange Romania a stat cel mai bine, cei de la RCS&RDS prin Digi Mobil nu se pot lauda cu performante prea mari. O medie de 24 Mbps vs 8 Mbps.

La capitolul viteze de upload, cei de la Vodafone sunt in fruntea topului, o medie de 12 Mbps fata de Digi Mobil cu o medie de numai 2 Mbps.

Telekom Romania este pe locul 3 la ambele capitole, datele lor nu sunt tocmai rele.

ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) detine site-ul netograf.ro, acolo va puteti testa viteza la internet si puteti vedea rezultate medii ale testelor efectuate prin intermediul aplicației, așa cum au fost ele experimentate de utilizatorii care au efectuat acele teste.

Conform celor de la hotnews, statisticile pe care le-ati vazut mai sus au fost generate de Netograf.ro pe baza unui numar de peste 273.000 de teste efectuate de utilizatori in decursul anului 2017, statistici care au fost validate si utilizate in procesul de generare a acestor date. Dintre acestea, peste 138.000 de teste au fost efectuate pe parcursul celui de-al doilea semestru. Portalul Netograf.ro testeaza calitatea conexiunii intre echipamentul terminal al utilizatorului final si un anumit server de test care este conectat la nodurile nationale publice de tip internet interexchange.

7 COMENTARII

  1. La retele fixe RCS & RDS se tin bine , la retele mobile sunt putin mai in urma , dar la cat de repede evolueaza cred ca o sa ajunga si chiar sa intreaca celelalte retele pana prin 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here