Connect with us

Stiri despre telefoane

Incarcatoarele telefoanelor mobile

Published

on

Incarcatoarele telefoanelor mobile –  Incarcatorul, un accesoriu vital pe care unele persoane il poarta la un loc cu telefonul si fara de care se simt neajutorati.

Odata cu explozia exporturilor de smartphoneuri si tablete cu Android s-au inmultit si modelele de incarcatoare. In familiile unde se afla mai multe smartphoneuri si tablete, este deja o intreaga harabaura cu incarcatoarele.

Smartphoneurile de origine chinezeasca au impus un standard in materie de adaptoare de priza si anume incarcatoare USB. Peste 90% din modelele de telefoane si tablete produse in China au sistem de incarcare USB 2.0 la micro USB 2.0 Type B.

Advertisement

Acum apare marea confuzie, daca mufele se nimeresc, pot sa-mi incarc toate dispozitivele cu acelasi incarcator ?
    Raspunsul este Da! si Nu! Dar nu va faceti probleme, am sa va arat cum sa le deosebiti si sa stabiliti compatibilitatea incarcatorului cu telefoanele si tabletele voastre.

Ca sa invatati cum sa le deosebiti, trebuie sa cunoasteti cateva notiuni de fizica.
Telefonul sau tableta pentru a se incarca au nevoie de energie electrica, de o anumita putere si intensitate. Incarcatorul converteste energia electrica de la priza care este sub forma de curent alternativ in curent continuu, necesar incarcarii acumulatorilor si bateriilor.

Curentul electric se masoara in Volti iar intensitatea curentului electric se masoara in Amperi. Pe fiecare incarcator sunt trecute informatii legate de transformarea curentului electric prin adaptorul respectiv.

Advertisement

Ca sa va convingeti ce dispozitive puteti incarca cu un anume adaptor, uitati-va la acele valori care nu trebuiesc sa fie mai mari decat cele inscriptionate pe incarcatorul original al telefonului sau tabletei.

Exemplu compatibilitate, incarcatorul de 5.0 Volti si 0.5 A ( 500 mA) poate incarca telefonul al carui incarcator original este de 5 Volti si 1 A (1000 mA). Evident, telefonul se va incarca mai greu dar este in regula.

Exemplu necompatibilitate, incarcatorul de 5.0 Volti si 2 A (2000mA) nu este recomandat pentru a incarca telefonul al carui incarcator original este de 5 Volti si 1 A (1000mA) deoarece poate afecta placa de baza si acumulatorul telefonului caruia ii vor scadea ciclurile incarcare-descarcare cu peste 50%.

Advertisement

Acumulatorul se va incarca mai rapid dar nu prezinta un avantaj atat timp cat acumulatorul va obosii de 2 ori mai repede.

Ca sa inlatur orice confuzie in care cititorii nostrii s-ar putea afla, am sa fac cateva precizari.
Absolut toate incarcatoarele USB au 5 Volti, nu o sa gasiti incarcatoare USB cu alt voltaj pentru ca trebuie respectat standardul USB.

Producatorii includ incarcatoare la telefoane in functie de capacitatea acumulatorului, pentru a se obtine o incarcare optima care sa prelungeasca viata acumulatorului pe cat posibil.

Advertisement

Ce incarcatoare ofera de obicei producatorii de smartphoneuri la acumulatori in functie de capacitate (mili-amperi-ora):
Pentru acumulator cuprins intre 600  – 1000 mAh se da incarcator de 0.5 A
Pentru acumulator cuprins intre 1000 – 2000 mAh se da incarcator de 1 A
Pentru acumulator cuprins intre 2000 – 4000 mAh se da incarcator de 2 A

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. cristti

  februarie 25, 2015 at 20:04

  salut florin. vezi ca te cam inseli in legatura cu incarcatoarele. lucrurile nu stau chiar asa cum le prezinti tu in articolul de mai sus.

  • Cosmin (admin)

   februarie 25, 2015 at 20:43

   @cristti – Florin a expus problema generic si pe intelesul tuturor. Normal ca exista loc de interpretare si se pot scrie ore intregi pe acest subiect.

 2. Florin Andrei

  februarie 25, 2015 at 20:10

  Si anume, ce-i gresit ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171