Incarcatorul, un accesoriu vital pe care unele persoane il poarta la un loc cu telefonul si fara de care se simt neajutorati.
     Odata cu explozia exporturilor de smartphoneuri si tablete cu Android s-au inmultit si modelele de incarcatoare. In familiile unde se afla mai multe smartphoneuri si tablete, este deja o intreaga harabaura cu incarcatoarele.
     Smartphoneurile de origine chinezeasca au impus un standard in materie de adaptoare de priza si anume incarcatoare USB. Peste 90% din modelele de telefoane si tablete produse in China au sistem de incarcare USB 2.0 la micro USB 2.0 Type B.

IMG_0153 Totul Despre Incarcatoare

Acum apare marea confuzie, daca mufele se nimeresc, pot sa-mi incarc toate dispozitivele cu acelasi incarcator ?
    Raspunsul este Da! si Nu! Dar nu va faceti probleme, am sa va arat cum sa le deosebiti si sa stabiliti compatibilitatea incarcatorului cu telefoanele si tabletele voastre.

Micro SUB Type B Totul Despre Incarcatoare

     Ca sa invatati cum sa le deosebiti, trebuie sa cunoasteti cateva notiuni de fizica.
     Telefonul sau tableta pentru a se incarca au nevoie de energie electrica, de o anumita putere si intensitate. Incarcatorul converteste energia electrica de la priza care este sub forma de curent alternativ in curent continuu, necesar incarcarii acumulatorilor si bateriilor.
     Curentul electric se masoara in Volti iar intensitatea curentului electric se masoara in Amperi. Pe fiecare incarcator sunt trecute informatii legate de transformarea curentului electric prin adaptorul respectiv.

IMG_0145 Totul Despre Incarcatoare  IMG_0142 Totul Despre Incarcatoare

    Ca sa va convingeti ce dispozitive puteti incarca cu un anume adaptor, uitati-va la acele valori care nu trebuiesc sa fie mai mari decat cele inscriptionate pe incarcatorul original al telefonului sau tabletei.
     Exemplu compatibilitate, incarcatorul de 5.0 Volti si 0.5 A ( 500 mA) poate incarca telefonul al carui incarcator original este de 5 Volti si 1 A (1000 mA). Evident, telefonul se va incarca mai greu dar este in regula.
     Exemplu necompatibilitate, incarcatorul de 5.0 Volti si 2 A (2000mA) nu este recomandat pentru a incarca telefonul al carui incarcator original este de 5 Volti si 1 A (1000mA) deoarece poate afecta placa de baza si acumulatorul telefonului caruia ii vor scadea ciclurile incarcare-descarcare cu peste 50%. Acumulatorul se va incarca mai rapid dar nu prezinta un avantaj atat timp cat acumulatorul va obosii de 2 ori mai repede.

IMG_0143 Totul Despre Incarcatoare
    Ca sa inlatur orice confuzie in care cititorii nostrii s-ar putea afla, am sa fac cateva precizari.
    Absolut toate incarcatoarele USB au 5 Volti, nu o sa gasiti incarcatoare USB cu alt voltaj pentru ca trebuie respectat standardul USB.
    Producatorii includ incarcatoare la telefoane in functie de capacitatea acumulatorului, pentru a se obtine o incarcare optima care sa prelungeasca viata acumulatorului pe cat posibil.
    Ce incarcatoare ofera de obicei producatorii de smartphoneuri la acumulatori in functie de capacitate (mili-amperi-ora):
    Pentru acumulator cuprins intre 600  – 1000 mAh se da incarcator de 0.5 A
    Pentru acumulator cuprins intre 1000 – 2000 mAh se da incarcator de 1 A
    Pentru acumulator cuprins intre 2000 – 4000 mAh se da incarcator de 2 A

CITESTE SI:  Primele poze cu adevarat reale, Huawei Mate 20 PRO

3 COMENTARII

  1. salut florin. vezi ca te cam inseli in legatura cu incarcatoarele. lucrurile nu stau chiar asa cum le prezinti tu in articolul de mai sus.

  2. @cristti – Florin a expus problema generic si pe intelesul tuturor. Normal ca exista loc de interpretare si se pot scrie ore intregi pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree