Connect with us

UE a decis, portul USB-C va fi obligatoriu pentru toate dispozitivele, producatorii mai au timp pana in 2024 sa-si puna la punct toate aspectele. Dupa dezbateri ce s-au intins pe durata a catorva ani buni, negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului au ajuns la un acord, provizoriu si acesta.

Dar este cert ca incepand cu toamna anului 2024, toate electronicele (de dimensiuni mici si mijlocii, inclusiv tablete, telefoane si casti) vor trebui sa fie livrate catre client cu un port de încarcare ce respecta standardul USB-C. Probabil, cea mai afectata companie este Apple.

“Conform noilor reguli, consumatorii nu vor mai avea nevoie de un dispozitiv de încărcare și cablu diferit de fiecare dată când achiziționează un dispozitiv nou și pot folosi un singur încărcător pentru toate dispozitivele lor electronice portabile mici și mijlocii.

 

Telefoanele mobile, tabletele, e-readerele, căștile, camerele digitale, căștile și căștile, consolele portabile pentru jocuri video și difuzoarele portabile care sunt reîncărcabile prin cablu cu fir vor trebui să fie echipate cu un port USB Type-C, indiferent de producător. De asemenea, laptopurile vor trebui adaptate la cerințe pana la 40 de luni de la intrarea în vigoare.” 

USB-C

Interesant este ca viteza de încarcare trebuie armonizata pentru dispozitivele care accepta standardul de incarcare rapida. Cumparatorii pot alege daca vor sa cumpere un dispozitiv nou cu sau fara dispozitiv de încarcare.

USB-C ue

Conform sursei oficiale, dupa ce se termina vacanța de vara 2022, Parlamentul și Consiliul vor trebui sa aprobe oficial acordul înainte de a fi publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Acesta va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare, iar prevederile sale vor începe sa se aplice abia dupa 24 de luni. Noile reguli nu s-ar aplica produselor introduse pe piața înainte de data aplicarii.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!