Acasă Stiri despre telefoane

Update la Android 11 pentru Xiaomi, OnePlus, OPPO, etc

0

Update la Android 11 in versiunea Beta, deja a inceput sa fie disponibil pentru unele telefoane mobile si nu ne referim aici la Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 sau Pixel 4 XL, acestea deja se bucura de asa ceva.

Este vorba despre versiuni Beta si mai mult ca sigur nu sunt nici foarte stabile, probabil au si o serie de probleme. Am experimentat diverse neplaceri cu OnePlus 7 PRO in momentul in care am instalat Android 10 Beta si nu cred ca as mai instala vreodata o versiune de acest gen.

Update la Android 11
Update la Android 11

Recomand numai celor care stiu si pot sa revina la versiunea anterioara. Oricum, ma astept ca in perioada ce va veni, tot mai mult ptoducatori sa anunte update la Android 11 pentru modelele din oferta, pentru inceput poate fi vorba numai de o strategie de marketing.

Iata si ce producatori deja au anuntat oficial ca Android 11 este disponibil pentru o serie de terminale mobile:

OnePlus

  • Versiunile 8 si 8 PRO

OPPO

  • Find X2 si Find X2 PRO

REALME

  • Realme X50 si X50 PRO

XIAOMI

  • Mi 10 si Mi 10 PRO
  • Poco F2 PRO

Nu sunt multe pentru moment, dar nici nu a trecut mult timp de cand Google a oferit producatorilor posibilitatea de a oferi actualizari. Inca o data, recomand sa asteptati si sa instalati numai actualizarile complete, cele venite via OTA. Probabil ca asta se va intampla spre toamna, poate spre finalul anului 2020.

Cateva noutati pe care le aduce Android 11, acestea pot fi disponibile (sau nu) in functie de interfata de utilizator oferita de producator:

Notificarile conversatiilor – Zona de notificari din parea de sus a ecranului, ofera acum o opțiune de notificare de tip dialog. Cand primim o notificare, aceasta se deschide ca o “bula” și exista posibilitatea de a face un shortcut al conversatiei direct pe ecranul de start, inclusiv un memento.

Genul acesta de notificare de tip “bula”, a fost implementat inca din Android 10, numai ca acolo era ascuns in “optiuni dezvoltator” (in functie de UI si de producator). In Android 11, primeste o sectiune dedicata in setari – notificari.

Noutati pentru tastatura – Si aceasta primeste ceva caracteristici noi, unele imprumutate de la aplicatiile de browser. Este vorba despre completarea automata a unor date “auto-fill”. Parole, date de pe cardurile bancare, conturi, etc.

Control multimedia Smart Home- Tot in zona notificarilor, Android 11 ne ofera posibilitatea rapida de a conecta rapid (sau controla) diverse dispozitive externe. Noi controale media în Android 11, facand astfel mai rapid și convenabil sa schimbami dispozitivul ce reda continutul audio sau video. Casti, boxe, tv, etc.

Acum putemi accesa și controla rapid dispozitivele inteligente într-un singur loc apasand lung pe butonul de pornire. Reglarea temperaturii, aprinderea luminilor sau deblocarea usii, toate se poate face acum cu o singura atingere, fara a fi necesar sa deschidem mai multe aplicații.

Confidentialitate – Google se concentreaza din ce in ce mai mult pe securitate si pe protectia datelor. Android 11 ne va da posibilitatea sa acordam permisiuni unice ( o singura utilizare, nu permanent) pentru aplicatii (microfon, camera, locatie, etc).

 

Pe langa cele de mai sus, in mod standard, Android 11 aduce multe alte funcții pe smartphone. Screen recorder default, control vocal actualizat, performanțele imbunatatite și un meniu de partajare mai bun.

Noi imagini de fundal si restilizarea iconitelor, meniu power redesentat si cu noi functii, setari recomandate pentru launcherul principal, control media mutat in zona de setari rapide prin activarea din optiuni dezvoltator, etc.

Toate acestea sunt disponibile pe un Android 11 curat si nu inseamna ca toate telefoanele se vor bucura de ele. Asa cum am spus si anterior, producatorii cu interfete proprii pot oferi optiuni in plus si cu siguranta ca o vor face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.