Connect with us

Veste buna de la Xiaomi si surprinzatoare de la Qualcomm – Producator se pare ca iar intrece concurenta cu noul varf de gama ce va fi lansat spre finalul anului. Si este clar, exista o cursa intre cine a fi primul care va prezenta cel mai puternic smartphone cu cel mai avansat chipset.

Vorbim despre Xiaomi 14, MIUI 15 si Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Adica, despre o combinatie ca la carte. Dar chiar si ei au fost intrecuti in 2022 de modelul X90 Pro Plus de la Vivo sau de telefoanele iQOO 11 si PRO. Insa, anul acesta vor sa ia fata concurentei si sa anunte flagship-ul in luna noiembrie!

Veste buna de la Xiaomi si surprinzatoare de la Qualcomm

Xiaomi 11 a fost lansat in ianuarie 2021, 12 a venit in data de 31 decembrie 2021 si 13, in 14 decembrie 2022.

Si sa va spun de ce conteaza daca esti primul. Pentru ca toata lumea va vorbi despre tine si o va face parca mai mult in comparatie cu cele ce vor veni. Adica o parte din curiozitate va disparea, deja se vor cunoaste caracteristicile noului chipset.

Cred ca aceasta gama de lux este principalul rival al seriei “Galaxy S” de la Samsung, cea care obisnuieste sa vada lumina zilei prin luna februarie, adica mult mai tarziu.

Dupa conferinta de lansare a lui  Snapdragon 8 G3 din octombrie, alte companii producatoare de telefoane mobile se pregatesc de lansari. Se asteapta ca Xiaomi 14 sa fie in fruntea acestei curse, iar producatori precum VIVO, OPPO si ZTE sa intre in competitie imediat dupa.

Veste buna de la Xiaomi si surprinzatoare de la Qualcomm

Putin cam devreme sa discutam despre specificatiile telefonului, dar putem spune cateva cuvinte despre regele procesoarelor Android (pe mine sincer ma intereseaza mai mult aspectul, in interior clar va fi dus la extrem).

Se pare ca Apple a luat in avans toata capacitatea de productie de 3nm pentru chipul lor A17 Bionic integrat in noul iPhone. Din aceasta cauza, Qualcomm va ramane, cel putin pentru o vreme, la standardul de 4nm.

Cipurile de 3nm sunt evident mai compacte fata de cele de 4nm, ceea ce le ofera superioritate in termeni de putere si eficienta energetica. O dimensiune mai mica a tranzistorilor permite ca mai multi sa fie asezati pe un cip. Acest lucru inseamna ca se pot realiza mai multe operatii in acelasi timp, ceea ce duce la o viteza mai mare de procesare.

Veste buna de la Xiaomi si surprinzatoare de la Qualcomm

Chiar daca modelul Gen 2 a aratat ca nu e obligatoriu sa ai un cip mai mic pentru a optimiza aceste caracteristici, reducerea dimensiunii ar fi ajutat Snapdragon 8 Gen 3 sa concureze mai strans cu seria iPhone 15, cel putin teoretic.

Si tot teoretic, nu exclud ca noul model de la Apple sa ruleze mai bine in comparatie cu orice Android. Deci, este foarte posibil ca acest sistem de operare sa ramana “blocat” la 4nm si in 2024! Dar cine stie, poate MediaTEK ne va face o surpriza…

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!