Connect with us

Stiri despre telefoane

Video crash test Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021

Published

on

Video crash test Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021 – Clipul video a fost postat pe canalul oficial al organizației sprijinita de anumite guverne europene si care se ocupa cu testarea siguranței oferita de automobilele noi.

Per total, aceste noi autoturisme au obtinut 2 stele si au fost serios depunctate pentru lipsa anumitor dotari de securitate, nu neaparat pentru protectia oferita pasagerilor, aspect la care noile modele Dacia nu pare sa dezamageasca. Interesant ca desi clipul video are denumirea “Euro NCAP Crash & Safety Tests of Dacia Logan 2021” in imagini apare noul Sandero Stepway 2021.

Posibil ca rezultatele sa se aplice pentru toate cele 3 noi modele Dacia. Astfel, punctajele sunt urmatoarele: 70% protecia pasagerilor fata, 72% protectia copiilor, 41% protectia pietonilor, 42% in dreptul asistentei de siguranta.

Advertisement

Video crash test Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021

Euro NCAP efectueaza o serie de teste de impact și siguranța:

 • Test de impact frontal, 50% din lațimea mașinii lovește un obstacol deformabil care se apropie cu 50 km/h.
 • Test de impact frontal, mașina este lovita de un obstacol pe toata lațimea.
 • Test de impact lateral, un obstacol deformabil ce se loveste de ușa șoferului.
 • Test de stalp, mașina testata este propulsata lateral intr-un stalp rigid.
 • Se efectueaza o serie de teste pietonale cu diferite elemente de impact, forma capului adultului și copilului, forma piciorului inferior și superior precum și testele AEB pentru pietoni și ciclisti.
 • Siguranța activa este testata pe baza echipamentului mașinii: scenarii de franare de urgența autonoma, monitorizarea starii ocupanților (inclusiv avertizari pentru centurile de siguranța)tehnologii de asistența la viteza.

Comentariile generale Euro NCAP in legatura cu noile modele Dacia. “Dacia Logan este structural identica cu Sandero Stepway, dar are linia acoperisului diferita in partea din spate. Pe baza unor teste și date suplimentare examinate de Euro NCAP, ratingul stelelor Sandero Stepway poate fi aplicat și pentru Dacia Logan“. Acesta ramane de numai 2 stele.

Advertisement

Protectia oferita de capota pentru capului unui pieton in caz de impact a fost predominant buna sau adecvata, dar cu rezultate slabe înregistrate la baza parbrizului și pe stalpii rigizi ai parbrizului. Bara de protecție a asigurat o protecție buna sau adecvată picioarelor pietonilor. Cu toate acestea, protecția bazinului a fost slaba in mare parte. Franarea autonoma de urgența (AEB) nu detecteaza pietonii și bicicliștii.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
5 Comments

5 Comments

 1. Anonim

  aprilie 14, 2021 at 14:16

  cum era titlul de ieri?Dezamagitor,ti-am zis ca e mai safe decat modelel antecedente,fiind depunctata doar pentru sistemele de siguranta,pe care nu le folosesti daca nu esti orb si ca depunctarea s-a facut exclusiv pentru lipsa lor,altfel masina e de 4 stele(la fel ca restul masinilor pe platforma CMF b)

 2. Cosmin

  aprilie 14, 2021 at 15:04

  Masina este sigura, nu comentez. Dezamagitor este rezultatul de 2 stele si ca va fi privita ca o masina de 2 stele.

 3. Anonim

  aprilie 15, 2021 at 11:11

  Pe partea de pietoni nu conteaza asa mult pt sofer. Cel care cumpara este interesat de siguranta lui si cat de rezistenta e masina. Sa inteleg ca noile rable romanesti au si auto franare? Sunt sceptic ca e buna de ceva. Pe semne daia a luat puncatj mic in rubrica aia.

 4. Anonim

  aprilie 15, 2021 at 22:00

  Este foarte buna franarea autonomă. Am simtit o pe pielea mea. Conduc zilnic noul logan. Nu doar ca e mai sigur, dar se si simte mai sigur că vechea generație. Restul, e can can. Ce zice Euro Ncap cu protectia socialiștilor și a pietonilor ma lasă rece. Or fi bune in olanda, ca acolo colcaie aia pe biciclete.iar pietonii nostrii sunt destul de rari. Sau nu ați văzut că toată lumea merge cu masina?!

 5. Dragos

  aprilie 16, 2021 at 11:43

  Eu astept sa imi vina noul Sandero Stepway. Cui nu îi place sa nu isi cumpere. Restul este Can-Can. De ce se vand in draci in Germania si in alte state europene? Ca nu sunt bune, dasta. O zi buna tuturor.👍👍👍

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des