Acasă Stiri despre telefoane

Video crash test Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021

5

Video crash test Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021 – Clipul video a fost postat pe canalul oficial al organizației sprijinita de anumite guverne europene si care se ocupa cu testarea siguranței oferita de automobilele noi.

Per total, aceste noi autoturisme au obtinut 2 stele si au fost serios depunctate pentru lipsa anumitor dotari de securitate, nu neaparat pentru protectia oferita pasagerilor, aspect la care noile modele Dacia nu pare sa dezamageasca. Interesant ca desi clipul video are denumirea “Euro NCAP Crash & Safety Tests of Dacia Logan 2021” in imagini apare noul Sandero Stepway 2021.

Posibil ca rezultatele sa se aplice pentru toate cele 3 noi modele Dacia. Astfel, punctajele sunt urmatoarele: 70% protecia pasagerilor fata, 72% protectia copiilor, 41% protectia pietonilor, 42% in dreptul asistentei de siguranta.

Video crash test Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021

Euro NCAP efectueaza o serie de teste de impact și siguranța:

  • Test de impact frontal, 50% din lațimea mașinii lovește un obstacol deformabil care se apropie cu 50 km/h.
  • Test de impact frontal, mașina este lovita de un obstacol pe toata lațimea.
  • Test de impact lateral, un obstacol deformabil ce se loveste de ușa șoferului.
  • Test de stalp, mașina testata este propulsata lateral intr-un stalp rigid.
  • Se efectueaza o serie de teste pietonale cu diferite elemente de impact, forma capului adultului și copilului, forma piciorului inferior și superior precum și testele AEB pentru pietoni și ciclisti.
  • Siguranța activa este testata pe baza echipamentului mașinii: scenarii de franare de urgența autonoma, monitorizarea starii ocupanților (inclusiv avertizari pentru centurile de siguranța)tehnologii de asistența la viteza.

Comentariile generale Euro NCAP in legatura cu noile modele Dacia. “Dacia Logan este structural identica cu Sandero Stepway, dar are linia acoperisului diferita in partea din spate. Pe baza unor teste și date suplimentare examinate de Euro NCAP, ratingul stelelor Sandero Stepway poate fi aplicat și pentru Dacia Logan“. Acesta ramane de numai 2 stele.

Protectia oferita de capota pentru capului unui pieton in caz de impact a fost predominant buna sau adecvata, dar cu rezultate slabe înregistrate la baza parbrizului și pe stalpii rigizi ai parbrizului. Bara de protecție a asigurat o protecție buna sau adecvată picioarelor pietonilor. Cu toate acestea, protecția bazinului a fost slaba in mare parte. Franarea autonoma de urgența (AEB) nu detecteaza pietonii și bicicliștii.