baterie

DEZAMAGIRE la Euro NCAP pentru Dacia Logan 2021 si Sandero

DEZAMAGIRE la Euro NCAP pentru Dacia Logan 2021 si Sandero

Scor dezamagitor la Euro NCAP pentru Dacia Logan 2021 si Sandero – Am vrut sa scriu un titlu care sa contina cuvinte mai grele, dar m-am abtinut cu greu. Initial, stirea am citit-o pe un site auto si am grezut ca este o gluma proasta.

Apoi, am intrat repede pe site-ul Euro NCAP si m-am lamurit rapid despre ce este vorba si din pacate, nu este deloc o gluma. Masinile Dacia Logan 2021 si Sandero 2021 apar deja testate intr-un lot de teste ce a inclus si modelele Skoda EnyaQ si VW ID 4.

Nu va mai fierb si va spun atat. Conform platformei oficiale Euro NCAP, noile autoturisme Dacia 2021 obtin numai 2 stele! Este cel mai slab rezultat pentru Logan si pentru Sandero, chiar si modelele anterioare obtineau 3 sau 4 stele! Observ ca apare numai Sandero in versiunea Stepway,  pentru cea “normala” nu exista date.

DEZAMAGIRE la Euro NCAP pentru Dacia Logan 2021 si Sandero

Toata lumea se astebta la 4 stele, asta avand in vedere ca aceste noi autoturisme sunt produse pe platforma (CMF-B) noua de la Renault, cea pe care este construit si Renaul Clio 5. Este adevarat ca platforma nu este fix identica, insa este mai performanta in comparatie cu cea anterioara.

Euro NCAP Dacia Logan 2021 si Sandero 2021 Stepway

DEZAMAGIRE la Euro NCAP pentru Dacia Logan 2021 si Sandero

Clipurile video inca nu au fost incarcate pe canalul oficial de YouTube. De fapt, aceste masini apar ca fiind testate cu data de 14 aprilie 2021 (data redactarii acestui articol fiind de 13 aprilie 2021). Deci, este posibil ca materialele complete sa fie urcate in curand de catre Euro NCAP.

Avem si cateva explicatii oficiale de la NCAP:

Dacia Sandero Stepway și Logan 2021 raman modele „fără pretenții” al mărcii de buget și au o specificație de siguranța redusă. Sistemul de frânare de urgența de baza, exclusiv cu radar, reacționează numai la alte vehicule (o cerință legală), dar nu este conceput pentru a preveni accidentele cu pietoni sau bicicliști. Cu toate acestea, protecția împotriva accidentelor este respectabila, performanțe care ar face mașina sa obtina patru stele dacz nu ar exitsa neajunsurile din alte parti.”

DEZAMAGIRE la Euro NCAP pentru Dacia Logan 2021 si Sandero

Deci, se pare ca a fost depunctata major pentru lipsa unor sisteme de siguranta, insa nu sunt 100% sigur ca acesta este punctajul final sau este vorba numai despre sectiunea respectiva. Insa, cei de la promotor.ro (foto sus) sustin ca 2 stele ar fi obtinut inclusiv la crash test.