Connect with us

Stiri despre telefoane

Vivo bate palma cu Nokia: acord de licențiere a brevetelor 5G

Published

on

Nokia, compania finlandeză de tehnologie, și vivo, producător de dispozitive mobile, au semnat recent un acord de licențiere încrucișată a brevetelor pentru o perioadă de mai mulți ani.

Acordul permite vivo să utilizeze invențiile fundamentale ale Nokia în domeniul tehnologiilor celulare, inclusiv 5G. Ca parte a acordului, vivo va efectua plăți de licență către Nokia, care va include și plăți de recuperare pentru a acoperi perioada disputată anterior între cele două companii.

Ințelegerea pune capăt tuturor litigiilor legate de brevetele în așteptare dintre Nokia și vivo în toate jurisdicțiile. Detaliile financiare ale acordului rămân confidențiale, în conformitate cu termenii încheiați între cele două părți.

Advertisement

Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies, a subliniat importanța acestui acord, menționând că este al șaselea acord major de licențiere de brevete semnat de Nokia în ultimele treisprezece luni.

Acord între 2 giganți ai tehnologiei

Vivo bate palma cu Nokia

Vivo bate palma cu Nokia

Marchează aproape finalizarea ciclului de reînnoire a licențelor pentru dispozitive mobile și evidențiază contribuția Nokia la dezvoltarea tehnologiilor fundamentale în industria dispozitivelor mobile.

Lukander a exprimat entuziasmul pentru colaborare, recunoscând valoarea adăugată prin această înțelegere pentru inovația în domeniul dispozitivelor inteligente.

Xianwen Xu, Directorul General al Departamentului de Afaceri Juridice de la vivo, a numit acordul ca fiind un pas important pentru promovarea unui mediu de dezvoltare sănătos în industrie.

Advertisement

Portofoliul de brevete Nokia, construit pe baza unei investiții considerabile în cercetare și dezvoltare, include peste 20.000 de familii de brevete, dintre care peste 6.000 sunt declarate esențiale pentru 5G.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des