Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi are probleme pentru ca nu se retrage din Rusia

Published

on

Xiaomi are probleme pentru ca nu se retrage din Rusia, situatia aceasta apare in Finlanda, stat membru al Uniunii Europene.

Vanzarile Xiaomi in Finlanda ar putea fi afectate, potrivit unui studiu facut de Suomimobiili. Operatorii mari de telecomunicatii, Telia, DNA si Elisa, au oprit comercializarea produselor companiei chineze ca urmare a activitatilor acesteia in Rusia, incepand de la conflictul cu Ucraina de anul trecut.

In schimb, magazinele Gigantti si Verkkokauppa au mentionat ca vor continua sa ofere produsele Xiaomi la vanzare, deoarece nu exista o interdictie din partea UE impotriva companiei, cel putin pana la alte instructiuni.

Advertisement

Acum, nu stiu cum sa interpretez aceasta stire, daca este ceva pozitiv sau negativ, si daca eventual alte tari vor lua o decizie similara. Inteleg ca este o chestiune legata de operatorii de telefonie mobila, nu o decizie la nivel de stat in Finlanda.

De asemenea, din cate stiu, exista si alti producatori de telefoane mobile care inca opereaza in Rusia. Insa, poate fi un inceput, un semnal dat!

Chinezii detin o cota importanta de piata in Rusia, aproape 40%. La inceputul acestui an, Agentia Nationala pentru Prevenirea Coruptiei din Ucraina a etichetat Xiaomi ca fiind un “finantator international de conflicte” datorita implicarii sale in Rusia. Aceasta situatie a condus la decizia companiei Telia din Finlanda de a inceta colaborarea cu producatorul si de a nu mai introduce noi modele pe piata, vor vinde doar produsele pe care le au deja in stoc.

Advertisement

De asemenea, lantul de magazine DNA din Finlanda a retras telefoanele Xiaomi de pe rafturi si a confirmat opozitia sa fata de marca. Sami Aavikko, directorul general al DNA, a declarat pentru publicatia citata anterior ca nu sunt multumiti de modul in care producatorul chinez a abordat situatia din Rusia si ca nu au de gand sa recompleteze stocurile dupa ce telefoanele existente vor fi vandute.

Finlanda este stat membru al UE din 1995, membru al zonei euro din 1999 si al spatiului Schengen din 2001.

sursa  via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des