Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi blocheaza instalarea aplicatiilor Google GMS (conform unor zonuri, in China)

Published

on

Se intampla si cu Xiaomi? Compania blocheaza instalarea Google GMS si se pare ca aceste restrictii au inceput sa fie semnalate de utilizatorii din China. Nu stim cu exactitate care este motivul pentru care Xiaomi ar fi luat aceasta decizie, unele rapoarte sutin ca producatorul nu mai permite utilizatorilor sa instaleze sau sa descarce aplicații GMS din cauza conformitatii.

Utilizatorii de Redmi K30 Ultra si Redmi 10X 5G ce ruleaza cu interfata MIUI 12.5 par a fi cei afectati de aceasta decizie. Insa trebuie sa subliniem ca numai cei din China, restrictiile nu se aplica global. GMS inseamna Google Mobile Services.

Oricum, telefoanele (majoritatea) care se vand acolo nu au aplicatiile Google preinstalate, dar ele puteau fi descarcate si instalate intr-un mod destul de simplu. Insa, aceasta posibilitatea incepe sa dispara.

Advertisement

De altfel, se pare ca cei de la Xiaomi ar fi confirmat deja ca au luat aceasta decizie, una care speram sa nu treaca granitele din China. Motivul real nu este cunoscut, poate sa existe o legatura cu decizia luata de administratia Trump in ultimele zile de mandat.

In urma cu cateva zile, gigantul chinez chiar a dat in judecata autoritatile competente din SUA si cer sa fie scosi de pe lista neagra. Speram ca situatia sa se clarifice cat mai repede, nu ne-am dori sa asistm la reeditarea “meciului” dintre SUA si Huawei dar de data aceasta cu Xiaomi in rol principal.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Liviu Ghita

    februarie 3, 2021 at 11:50

    Pentru mine este foarte buna solutia asta. Sa se mai duca naibii meriganii cu interdictiile lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des