baterie

Xiaomi lanseaza tehnologia Mi Air Charge, incarcare WiFi inedita

Xiaomi lanseaza tehnologia Mi Air Charge, incarcare WiFi inedita

Xiaomi lanseaza tehnologia Mi Air Charge si este genul de anunt pe care-l prezint cu placere. Si asta deoarece avem de-a face cu ceva inedit si sper sa nu gresesc, unic pana acum. Este vorba despre o modalitate prin care iti poti incarca telefonul chiar si atunci cand te plimbi prin camera.

Air Charge = incarcare de la distanta. Asta inseamna ca noul dispozitiv va putea sa incarca wireless un telefon, dar nu o va face in modul clasic. Nu va trebui sa asezam telefonul peste incarcator si mai mult, poate livra energie simultan pentru mai multe dispozitive.

Xiaomi lanseaza tehnologia Mi Air Charge, incarcare WiFi inedita

Mi Air Charge pare un gadget destul de mare in dimensiuni si nu poate furniza decat 5W. Asta inseamna ca dispozitivele se vor incarca destul de lent, dar macar va oferi energie cat timp il utilizam, fara a fi nevoiti sa conectam un cablu. Daca se descarca un telefon in timpul utilizarii avand in vedere cei 5W?

Destul de greu de spus, depinde de modul de utilizare, de capacitatea bateriei si de mai multi factori. In orice caz, nu avem un pret sau un link de unde putem sa cumparam asa ceva. Probabil ca vor sa demonstreze ca lucreaza si la tehnologii noi, unele ce vor fi imbunatatite in timp.

Xiaomi lanseaza tehnologia Mi Air Charge, incarcare WiFi inedita

Vestea proasta este legata de tipul de incarcare wireless pe care telefoanele actuale il suporta. Se pare ca cea existenta nu ar fi compatibila cu noul charger, ar exista diferente in constructia antenelor. Poate fi tehnologia viitorului, una ce va fi adaptata pentru mai multe dispozitive, inclusiv ceasuri sau bratari inteligente.

Nu ar fi de mirare ca peste 10 ani sa nu mai fim nevoiti sa ne incarcam intr-un mod clasic telefoanele mobile, noul gadget de la Xiaomi demonstreaza asta. Este adevarat ca vor trebui sa lucreze la dimensiuni, cred ca preturile vor fi destul de mari atunci cand dispozitivul va fi pus in vanzare.