Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce pregateste Google pentru Android 12, cateva detalii

Published

on

Inevitabil, Android 12 va sosi in vara acestui an. Poate si mai devreme pentru modelele de telefoane Google Pixel, nu este exclus ca in versiuni pentru dezvoltatori sa apara initial si pentru alte terminale. Stiu, multi vor spune ca Google se grabeste cu actualizarile.

Pe de o parte este adevarat, pe de o parte este fals. Exista si posesori de telefoane cu Android care inca nu au primit Android 11 pe modele flagship si noi incepem deja sa discutam despre Android 12!

Asa este, dar constant, versiunile noi sunt imbunatatite. Schimbari de UI mai mult sau mai putin vizibile, suport pentru noi tehnologii, noi aplicatii sau componente hardware, o securitate sporita, etc. Nu neg ca toate acestea ar fi putut fi integrate si intr-un sistem de operare care se numeste Android 11.1 sau ceva de genul acesta, insa suna mai bine 12.

Advertisement

Dar cum utilizatorul final este interesat mai mult de cum arata sistemul de operare, Google s-a gandit si la asa ceva. Astfel, noua versiune ar urma sa permita posesorului sa se joace putin cu interfata si sa ofere posibilitatea de a alege intre 2 culori de baza.

In acest mod, ne-am putea schimba putin aspectul sistemului de operare. O caracteristica ce se va vedea mai mult pe telefoanele ce nu au un UI foarte customizabil. Cei ce vor folosi un smartphone de la Samsung, Huawei sau Xiaomi, oricum au la dispozitie un magazin intreg de teme si au de unde alege.

Trebuie precizat ca si aplicatiile vor fi capabile sa se adapteze stilului configurat de utilizator. Conform sursei citate, noul Android ar veni si cu o alta caracteristica ce ne atrage atentia, una care a fost testata si pentru Android 11 dar ce nu a fost inca implementata in versiunea actuala a acestui OS.

Advertisement

Este vorba despre o caracteristca ce poarta denumirea de “Columb” sau cel putin asa este cunoascuta. Ceva asemanator am prezentat aici, dar in articol era vorba despre o aplicatie disponibila in Gogle Play, nu o functie nativa. Ar urma sa fie integrata in toate telefoanele si sa ne ofere posibilitatea de a accesa anumite functii prin dubla atingere.

Asemanator cu functia double tap pe care o folosim pentru a ne debloca ecranul. Deosebirea este ca in Android 12 vom “lovi” spatele telefonului si in acest mod vom activa Asistentul Google sau alte functii pe care le vom prestabili anterior. Poate deschiderea notificarilor, a aplicatiilor ce ruleaza in fundal, reglam volumul, etc.

Ne asteptam si la un mod spit-screen mult imbunatatit, unul ce ne va permite sa utilizam doua aplicatii in acelasi timp, poate chiar si mai multe. Este ceva util pentru ecranele cu o diagonala mare si ajuta la productivitate. Functia exista si in prezent dar in noua varianta a sistemului de operare va functiona mai bine si va fi imbunatatita.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171