baterie

Xiaomi – profit imens, milioane de telefoane vandute

Xiaomi - profit imens, milioane de telefoane vandute

Xiaomi – profit imens, milioane de telefoane vandute si cand spun asta nu ma refer intr-o perioada mare de timp. De altfel, Xiaomi a livrat in perioada aprilie-iunie 2018 nu mai putin de 32 de milioane de telefoane mobile in intreaga lume, raportand venituri de aproximativ 4,5 miliarde dolari.

Si conform acestui document, trebuie precizat ca este vorba numai despre terminale mobile. Este un aspect important de mentionat deoarece Xiaomi comercializeaza o gama larga de produse.

Doua treimi din veniturile companiei au venit din vanzarea de smartphone-uri, 10 miliarde CNY (yuan chinezesc) din aparate electrocasnice, televizoare, ceasuri, bratari sport, etc. Profitul net al companiei inregistrat in trimestrul doi al acestui an este de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Xiaomi - profit imens, milioane de telefoane vandute

36% din venituri provin de pe piețele internaționale (India in principal) creșterea globala este de 151%, progrese mari exista si pe pietele din Europa. In ultima perioada, compania Xiaomi a inceput sa-si deschida din ce in ce mai multe sucursale pe “batranul continent”, asteptam si o vizita oficiala in Romania.

Aceste cifre nu ne surprind, Xiaomi este un producator apreciat. Toate produsele pe cale ei le fabrica sunt de o foarte buna calitate, preturile practicate sunt si ele de cele mai multe ori foarte bune si sub concurenta. Cel mai recent exemplu poate fi dat si de PocoPhone F1, cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 845.