Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi Redmi 6 cu Helio P22 lansat, pret si specificatii

Published

on

Xiaomi Redmi 6 cu Helio P22 lansat, pret si specificatii tehnice pentru unul dintre cele mai recente terminale produse de catre Xiaomi. Spun unul dintre cele mai recente, deoarece impreuna cu Redmi 6, chinezii au prezentat oficial si modelul Redmi 6A.

Poate fi o confuzie legata de procesor, ambele sunt dotate cu Helio P22, un procesor nou dar care vine in mai multe versiuni, 8 sau 4 nuclee.

  • Xiaomi Redmi 6 – MediaTEK Helio P22
  • Xiaomi Redmi 6A – MediaTEK Helio A22

Este interesanta strategia celor de la Xiaomi de a dota aceste noi modele cu procesoare MediaTEK. Stim ca pana acum, ei preferau procesoare Qualcomm, poate fi si o optiune legata de pret. Daca tot am amintit de preturi, iata-le:

  • Xiaomi Redmi 6 – 3GB RAM, 32GB ROM – pret 125USD
  • Xiaomi Redmi 6 – 4GB RAM, 64GB ROM – pret 155USD
  • Xiaomi Redmi 6A – pret 95USD

Xiaomi Redmi 6

Sunt telefoane destul de accesibile, un plus pentru modelul Redmi 6. Astfel, acesta este dotat cu un procesor ce are 8 nuclee, modelul Helio P22 fabricat pe o tehnologie de 12nm si care lucreaza pana la o frecventa de 2GHz.

Ecranul are o rezolutie 1440×720 pixeli, aspect 18:9 si diagonala de 5.45″. Este dotat si cu 3 sau 4GB RAM, 64 sau 32ROM, acumulator cu o capacitate de 3000 mAh si doua camere foto cu senzori de 12 si 5MP.

Advertisement

Telefonul are o carcasa metalica, unibody, senzor de amprente si o tehnologie “FaceID” imbunatatita. De acum, este suficient sa ridicam telefonul si procedura de deblocare va incepe automat. Astfel, este o idee mai simpla si mai rapida fata de ceea ce exista in prezent pe telefoanele mai accesibile. Este interesanta si prezenta inteligentei artificiale pe un telefon atat de accesibil, Xiaomi Redmi 6 se lauda cu asa ceva.

Xiaomi Redmi 6A

Xiaomi Redmi 6A la exterior este asemanator cu versiunea despre care am discutat  anterior. Totusi, se remarca absenta senzorului de amprenta, exista un singur senzor foto.

Procesorul Helio A22 are numai 4 nuclee (fata de 8), acumulatorul are tot 3000 mAh, sunt disponibili 2GB RAM si 16GB stocare interna. Camera foto principala este de 13MP, cea secundara de 5MP. Posibil sa le vedem si prin Romania, preturile par a fi bune. Desigur, ne asteptam la mai multe modele din seria Redmi 6!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des